середа, 17 липня 2019 17:20

У Києві відбудеться Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу

Автор: прес-служба
  Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу пройде на Трухановому острові
Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу пройде на Трухановому острові

З 5 по 10 серпня в Україні відбудеться масштабне спортивне змагання – Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу. Щороку Міжнародна федерація воднолижного спорту та вейкбордингу обирає країну на основі поданих заявок. У 2018 році Чемпіонат проходив в Італії. Цього року вибір постав між Україною і Францією.

Організатором змагань виступить клуб BreakWater (УСКК "Україно"), який 20 років приймає національні та міжнародні змагання. У 2012 році BreakWater став організатором першого в Україні IWWF Чемпіонату Європи та Африки з вейкбордингу за катером.

"Не так просто отримати право на проведення Чемпіонату. Місце повинно мати відповідну інфраструктуру, а також досвід проведення міжнародних змагань. Це основна подія року, не беручи до уваги Чемпіонат Світу, який в цьому році пройде в Абу-Дабі", – коментує Марія Булгакова, генеральний секретар Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка виграла юніорський Вімблдон

В рамках Чемпіонату з вейкбордингу Україну відвідають 110 спортсменів з 16 країн Європи та Африки, серед яких багаторазові чемпіони Європи та світу. Оцінювати буде міжнародна суддівська колегія на чолі з Нуно Алмейдад'Екою (Португалія) – багаторазовим суддею Чемпіонатів Європи та Африки, Кубків і Чемпіонатів Світу, Президентом Світової ради з вейкбордингу.

Автор: прес-служба
  Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу пройде на Трухановому острові
Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу пройде на Трухановому острові

Україну представлятимуть 14 спортсменів в наступних категоріях:

- Boys/Girls (10-14 років)

- Junior Men/Ladies (15-18 років)

- Open Men/Ladies (без вікових обмежень)

- Masters Men/Ladies (від 30 років)

- Masters Men/Ladies (від 40 років)

Найбільш видовищні заїзди будуть проходити в категорії Open, яка об'єднує найсильніших спортсменів з усіх категорій. Оцінюють учасників відповідно до наступних критеріїв: композиція – складність, частота і різноманітність трюків, ускладнюючі фактори; інтенсивність – амплітуда польоту, стабільність; виконання – чистота приводнення, тривалість гребу.

"Цього року у нас є всі шанси поборотися за медалі. Наприклад, ми покладаємо великі надії на нашого спортсмена Клещара Данила, який буквально виріс в нашому спорті. Ще в 4 роки він брав участь у Чемпіонаті Європи 2012 року, а в минулому році став фіналістом Чемпіонату в Італії. Ми виховали хороше покоління" – додає Марія Булгакова.

Збірна України з пляжного футболу не поїде в Росію на відбірковий етап чемпіонату світу-2019. Турнір відбудеться з 19 по 27 липня у Лужниках.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудеться Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути