субота, 16 вересня 2017 22:42

"У Києві було простіше пройтися, прогулятися" - Ярмоленко про перші тижні в "Боруссії"

"У Києві було простіше пройтися, прогулятися" - Ярмоленко про перші тижні в "Боруссії"
Ярмоленко: "Тут навіть секундної паузи немає". Фото: East News

Півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко в інтерв'ю zbirna.com розповів про перші тижні перебування в дортмундській "Боруссії".

"У Дортмунді прийняли дуже добре. Гравці завжди підходять, запитують, чи потрібна допомога. Найбільше допомагає півзахисник збірної Туреччини Нурі Шахін, з ним відразу якось зійшлися", - сказав Андрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко забив дебютний гол-красень за "Боруссію"

Також прокоментував ситуацію з нібито відмовою від спілкування з журналістами.

"Відмова дати інтерв'ю? Мене неправильно зрозуміли, в тому числі й на батьківщині. Коли до мене звернувся журналіст із проханням прокоментувати гру, я відповів: "Вибачте, ні". Але забув сказати, чому ні. Просто моя англійська не дозволяє поки давати чіткі відповіді на всі поставлені запитання. У такій ситуації краще промовчати, ніж сказати щось не те. Я завжди намагаюся приділяти увагу ЗМІ - навіть після невдалих матчів. Сподіваюся, що в Німеччині з розумінням поставилися до моєї відмови", - говорить футболіст.

Різниця у тренувальному режимі в порівнянні з "Динамо" також відчувається.

На кожному занятті присутня інтенсивність, всі вправи спрямовані на контроль м'яча і на відбір відразу після його втрати. Навіть секундної паузи немає.

"Найбільше вразила сама підготовка до тренувального заняття. Запитав: "У скільки тренування?" Мені кажуть: "О 11.00". Подумав: "Приїду заздалегідь". Заходжу без чогось 10 в роздягальню, а там вже уся команда сидить. Рівно о 10.00 з'являється тренер, пояснює завдання, які будуть, і в нас ціла година часу на підготовку. Самостійну підготовку. Кожен сам для себе вирішує, що йому потрібно. Хтось іде в тренажерний зал, хтось - до лікарів, хтось - до масажистів. Повністю індивідуальний підхід, все побудовано на професіоналізмі. Коли в 11.00 ти виходиш на поле, тренер знає - команда вже готова до роботи. Розминки як такої немає. Відразу починаються ігрові серії, буквально з перших хвилин висока інтенсивність. Навіть заняття за добу до гри - не таке, як у нас. Я звик, що на цьому тренуванні ти особливо не напружуєшся. Виходиш просто пропотіти - як кажуть, пустити сік. Тут все не так. На кожному занятті присутня інтенсивність, всі вправи спрямовані на контроль м'яча і на відбір відразу після його втрати. Навіть секундної паузи немає. Все на автоматі, все прищеплюється з першої хвилини тренування. Після заняття ніхто додому не поспішає. Тренажерний зал, індивідуальна робота - все це є невід'ємним атрибутом. А обід - взагалі обов'язкова умова. Разом поїли і роз'їхалися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сини Ярмоленка приміряли форму "Боруссії"

"Як не дивно, в Дортмунді мене впізнають. Я тільки приїхав, пішов із дружиною в торгівельний центр, і люди почали до мене підходити. Не чекав такого. Мені здається, що в Києві було простіше пройтися, прогулятися. Зараз я проживаю в готелі, а сім'я в Києві. Після того, як оформимо необхідні документи, дружина з дітьми переїде до мене", - зазначив Ярмоленко.

Андрій Ярмоленко перейшов у дортмундську "Боруссію" влітку нинішнього року з київського "Динамо", підписавши контракт з німецьким клубом на 4 роки. Трансфер гравця став найдорожчим в історії біло-синіх.

Зараз ви читаєте новину «"У Києві було простіше пройтися, прогулятися" - Ярмоленко про перші тижні в "Боруссії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути