неділя, 09 серпня 2009 10:26

У капітана "Еспаньола" зупинилося серце

У капітана "Еспаньола" зупинилося серце

В суботу, 8 серпня, від серцевого нападу помер футболіст іспанського клубу "Еспаньол" Даніель Харке (Daniel Jarque). Про це повідомляє іспанська газета AS.

За інформацією видання, футболіст розмовляв по телефону зі своєю дівчиною і в ході розмови знепритомнів. Лікарі намагалися реанімувати Харке, проте їх зусилля не принесли бажаного результату.

З якої причини у 26-річного гравця трапився серцевий напад, поки не встановлено. Раніше в суботу Харке провів тренування в рамках підготовки до майбутнього матчу проти "Болоньї", і його стан здоров"я оцінювався як задовільний.

У зв"язку із смертю Харке, який недавно був призначений новим капітаном команди, керівництво "Еспаньола" прийняло рішення перервати передсезонний збір в Італії і повернутися до Барселони.

Відзначимо, що за останній час це вже не перший випадок смерті футболіста від серцевого нападу. В Іспанії найбільший суспільний резонанс отримала історія з талановитим півзахисником Антоніо Пуертою, який знепритомнів під час матчу чемпіонату країни в серпні 2007 року. Пуерта був госпіталізований, і через декілька днів помер в лікарні.

30 жовтня 2008 року схожий інцидент відбувся під час матчу Кубка Іспанії між мадридським "Реалом" і "Реалом Уніон". Півзахисник мадридського клубу Рубен дела Ред знепритомнів і впав на газон. Пізніше 23-річний футболіст опам"ятався, а в ході ретельних обстежень у нього був виявлений міокардит (виразка серцевого м"яза). З того часу дела Ред жодного разу не виходив на поле.

За матерыалами Лента

Зараз ви читаєте новину «У капітана "Еспаньола" зупинилося серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути