четвер, 30 серпня 2012 14:38

"У групі Ліги чемпіонів "Динамо" гратиме по-іншому" - захисник "Боруссії"

"У групі Ліги чемпіонів "Динамо" гратиме по-іншому" - захисник "Боруссії"
"Якби ми грали з киянами через два тижні результати були б іншими" - Мартін Штранцль ФОТО: svit24.net

Австрійський захисник "Боруссії" з Менхенгладбаха Мартін Штранцль став справжнім героєм мікс-зони після матчу з київським "Динамо". Футболіст чотири рази (!) зупинявся біля журналістів і терпляче, з посмішкою, без поспіху відповідав на всі питання. Загалом спілкування з бродкастером, клубним телеканалом, українськими та німецькими друкованими та інтернет ЗМІ зайняло у нього більше як півгодини. Тільки з нами він наговорив на 11 хвилин.

"Давайте вже відпустимо хлопця" - пожалів Мартіна один із колег.

Своїх Штранцлів у "Динамо" не знайшлося. Дехто просто відмахувався від журналістів, дехто взагалі не вийшов у змішану зону. Очевидо вирішили, що післяматчевих флеш-інтерв'ю для одного з каналів буде достатньо. Один Ідейє прокоментував результат матчу з "Боруссією".

Цікаво, що німецькі журналісти, які спостерігали мовчазну ходу динамівців і крики журналістів "Мілош, Огнен, Макс" поцікавилися, що трапилося з футболістами. І були дуже здивовані, коли почули відповідь, що вони завжди такі.

А ми навіть трохи позаздрили, коли футболісти "Боруссії" самі почали підходити до своїх журналістів.

"Динамо" вміло грає на контратаках, - каже Мартін . - Нашим захисникам було важко, адже у складі "Динамо" є такі швидкі футболісти як Браун, Ярмоленко та Гусєв. Тим не менше ми сьогодні добре зіграли. "Боруссія" мала 60 % володіння м'ячем, у нас були гольові моменти. Два з них ми реалізували. Але домашня поразка не дозволила нам вийти у Лігу чемпіонів".

Розкажіть про гол Ідейє...

"Мені здається там був мінімальний офсайд. Точно не скажу, потрібно подивитися відео. Ідейє — хороший нападник, він зумів скористатися ситуацією. Хоча за великим рахунком цей гол для нам нічого не вирішував. Двох м'ячів нам все одно було мало і ми мали забивати більше. Тепер будемо грати у Лізі Європи."

Як оціните перспективи "Динамо" у груповому етапі Ліги чемпіонів?

"Важко сказати. У команди є технічні гравці, які хочуть володіти м'ячем. Думаю, "Динамо" хоче грати як ми сьогодні".

"Динамо" зможе вийти з групи?

"Не знаю, побачимо. Ми переглядали чимало матчів "Динамо" у чемпіонаті України і там команда більше тримає м'яч, більше націлена на ворота суперника. У киян розумний тренер. Не думаю, що у групі "Динамо" гратиме так само як і сьогодні".

Сьогодні "Боруссія" зіграла краще, ніж у першому матчі...

"У нас 4-5 нових футболістів. Їм потрібно адаптуватися до гри команди, до вимог тренера. Нам трохи не вистачило зіграності. У такому складі ми проводимо четверту гру. "Динамо" мало набагато більше ігвової практики. Можливо, якби ми грали з киянами через два тижні результати були б іншими".

Московський "Спартак", ваша колишня команда, також пробився у груповий етап Ліги чемпіонів.

"Я завджи цікавлюся справами своєї колишньої команди. Буду дивитися їх матчі на турнірі. Цікаво, які суперники потраплять у групу до "Спартака".

Чи зможе "Динамо" перемогти "Спартак" у Лізі чемпіонів?

"Не можу відповісти, адже я вже давно не виступаю за "Спартак". Зараз я є гравцем "Боруссії". У москвичів зараз багато нових гравців. Подивимося".

Що сказав Люсьєн Фавр після матчу?

"Поки нічого не сказав. Зараз ми поїдемо у готель. Може потім скаже".

"Боруссії" вистачить мотивації на Лігу Європи?

"Звичайно. У сезоні 2010-11 ми грали у плей-офф з "Бохумом" за право залишитися у першій бундеслізі. А зараз ми боролися за потрапляння у Лігу чемпіонів. У нас не так багато гравців з досвідом виступів у єврокубках, тому ми дуже серйозно підійдемо до матчів Ліги Європи. Нам дуже важливо успішно виступити у бундеслізі. За підсумками сезону ми хочемо потрапити у зону єврокубків. У нас багато молодих гравців у команді. Їм потрібно вчитися. Я допоможу всім чим зможу. Це мій останній рік. Нам дуже шкода, що ми не вийшли до Ліги чемпіонів, але Ліга Європи це також хороший турнір."

Зізнайтеся чесно, не очікували отримати від "Динамо" у подарунок два голи?

"Вдома ми також зробили супернику два подарунки. Можливо кияни захотіли нам віддячити за них?"

Ви вірили, що зможете забити третій гол?

"Ми говорили, що шанс є завжди. Після автоголу у суперника почалася паніка. Ми забили ще один м'яч. Якщо не вірити, що можна відіграти три м'ячі, то чого летіти у Київ?"

Коли вам було складніше грати у Києві — сьогодні чи чотири роки назад у складі "Спартака"?

"Тоді. У нас був новий тренер і чимало проблем. Другий матч я пропускав через травму."

Яке "Динамо" сильніше?

"Чотирирічної давності. Тоді кияни забили "Спартаку" чотири м'ячі". Це був дуже поганий результат.

Що скажете про "Олімпійський"?

"Була чудова атмосфера на матчі. Що до самої арени, то мені не сподобалися бігові доріжки. Я більше люблю чисто футбольні стадіони. Я чув чи десь читав, що у наступному сезоні команда гратиме на іншому стадіоні. Не знаю, наскільки це правда".

Ви добре володієте російською. Коли востаннє користувалися нею?

"Дякую (сміється). Я п'ять років виступав за "Спартак". Щоб краще розуміти партнерів та тренерів я вивчив мову. Правда останні півтора роки я не спілкувався нею, тому трохи призабув. Тепер довелося пригадувати деякі слова. Якби у мене було більше практики, я б говорив краще".

Встигли погуляти Києвом?

"Ні. У футболістів завжди мало часу. Наш маршрут — це аеропорт — готель — стадіон — готель — аеропорт".

Зараз ви читаєте новину «"У групі Ліги чемпіонів "Динамо" гратиме по-іншому" - захисник "Боруссії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути