пʼятниця, 17 грудня 2010 15:37

У готелі російських біатлоністів знайшли пакет з допінгом

У готелі російських біатлоністів знайшли пакет з допінгом

Тренер жіночої збірної Швеції з біатлону німець Вольфганг Піхлер заявив, що заборонені препарати, виявлені в готелі Scandic в Естерсунді, могли належати російським біатлоністам. Про це пише шведське видання Expressen. Також, за словами Піхлера, не виключено, що препарати належали спортсменам з Білорусі.

У готелі, де виявили медичні препарати, проживали біатлоністи збірних Росії, Білорусі та Німеччини. Піхлер підкреслив, що росіян і білорусів підозрювати в такій ситуації "природно".

Етап Кубка світу з біатлону в Естерсунді пройшов на початку грудня 2010 року. 17 грудня стало відомо, що службовці готелю знайшли пакет з підозрілими препаратами. За даними Expressen, в пакеті виявлено тестостерон, фероглобін та іммунал. На одній посудині з ліками є фабрична наклейка з написом російською мовою "сироп". Інструкції до фероглобіну та іммуналу, за даними Expressen, також написані російською мовою.

Тестостерон є допінгом, а фероглобін, який не належить до числа заборонених препаратів, може вводитися при переливанні крові - процедурі, забороненої для спортсменів. Іммунал допінгом не є.

Шведська поліція почала розслідування за фактом виявлення заборонених препаратів. За словами президента Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андреса Бессеберга, якщо стане відомо, що пакет належав комусь із спортсменів, наслідки можуть бути дуже серйозними.

Піхлер відомий жорсткою позицією по відношенню до російських біатлоністів. У 2009 році після допінг-скандалу в збірній Росії Піхлер зажадав усунення росіян від міжнародних змагань.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «У готелі російських біатлоністів знайшли пакет з допінгом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути