понеділок, 03 червня 2019 08:00

У фіналі Ліги чемпіонів Клопп зрадив свої принципи

У фіналі Ліги чемпіонів Клопп зрадив свої принципи
Олег Федорчук вважає, що "Ліверпуль" переміг "Тоттенхем" у фіналі Ліги чемпіонів закономірно.

1 червня у фіналі Ліги чемпіонів в Мадриді " Ліверпуль" переміг "Тоттенхем" 2:0.На початку гри Салах з пенальті відкрив рахунок, а під кінець гри Орігі встановив остаточточний результат.

"Фінал є фінал. У вирішальних матчах не варто чекати якоїсь естетики гри – каже футбольний тренер Олег Федорчук.- Обидві команди думають тільки за перемогу в таких матчах. До фіналу пройдено важкий шлях. До трофея залишився тільки один крок. Тому ніхто не буде ризикувати. Навіть такий любитель агресивного та атакувального футбольну як Юрген Клопп показав, що у фіналі інколи варто зраджувати власним принципам побудови гри заради перемоги. "Ліверпуль" зіграв зовсім не у своєму стилі, щоб перемогти. Якісь гри відійшла на другий план".

"Ліверпуль" протягом всієї гри виглядав сильніше. Більше гостро атакував, при тому не дозволяв супернику майже нічого створити біля власних воріт.

"Вважаю, що результат гри – справедливий. "Ліверпуль" був кращий, швидший, організованіший, раціональніший, навіть мав більше удачі за суперника. Окрім суто тренерського чинника також варто сказати про якість складу. На сьогодні "Ліверпуль" переважає суперника. Гравець ротації Орігі забивав "Барселоні" в півфіналі та "Тоттенхему" в фінальній грі. Про таку кадрову ситуацію тренер "шпор" Почеттіно може мріяти- продовжує Федорчук".

"Ліверпуль" переважає суперника в якості складу".

Перед тим, як виграти Лігу чемпіонів Клоп програв 6 фіналів разом з різними командами. Тільки працюючи з "Ліверпулем" за два попередні сезони програв фінал Ліги Європи "Севільї" та минулого року фінал Ліги чемпіонів " Реалу"

"Цей досвід був невдалий, але він теж гарним уроком. Видно, що німецький тренер "Ліверпуля" вчиться на власних помилках- зазначає експерт.- У Мадриді мерсисайці постали машиною маже без слабких місць. Суперник майже нічого не зміг створити біля воріт Аліссона. Я вважаю, що бразильський голкіпер своєю надійністю та холоднокровністю максимально додав впевненості гравцям команди. Крім того дуже сильно зіграла пара центральних оборонців ван Дайк – Матіп. Суперник не мав особливих нагод біля воріт "Ліверпуля". Напевно, що ця надійність стала головним чинником фіналу. На мою думку, єдиним зауваженням до Клоппа по грі в Мадриді може бути ситуація з Фірміно. Можливо, його варто було випустити все –таки в кінці гри враховуючи, що він пропустив певний час".

Надійність біля власних воріт стала запорукою перемоги у фіналі


На своєму шляху до фіналу "Тоттенхем" пройшов не легкий шлях. Зміг залишити за бортом Ліги чемпіонів такі клуби, як "Боруссія", " Манчестер Сіті" та " Аякс". Але у фіналі підопічні Почеттіно шансів майже не мали.

"Потрібно визнати, що "Тоттенхем" був слабше. Я погоджуюся з Почеттіно, який сказав після матчу, що всі плани на гру поламалися після пропущеного голу на самому початку гри. Потрібно було повністю міняти стратегію матчу. Важко фінал розпочинати фактично програючи з самого початку 1:0. Для того, щоб відійти психологічно гравцям точно потрібен певний час. Крім того, що "Тоттенхем" і так не був фаворитом, гол на початку гри з пенальті до того зменшив шанси Почеттіно на успіх. "Тоттенхему" міг мати шанси, якби удача розвернулася до нього лицем, але вийшло зовсім навпаки- продовжує Федорчук".


Всі плани на гру "Тоттенхема" були зруйновані на 1 хвилині гри

Для Клоппа та гравців "Ліверпуля" перемога у фіналі Ліги чемпіонів – перший великий трофей. Команда в цьому сезоні поступилася " Ман Стіті" в чемпіонській гонці в Англії.


"Це тільки початок великого шляху. Залишається багато не підкорених вершин. Гравці мають в запасі 3-4 сезони виступів на самому високому рівні. Я думаю, що в наступному сезоні "Ліверпуль" максимально налаштується на перемогу на внутрішній арені. Якою б не була солодка перемога в єврокубках, але для кожної англійської команди перемога у внутрішньому чемпіонаті є самою головною -підсумовує Федорчук".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юргену Клоппу подобаються робітничі міста

Перемога в Мадриді принесла "Ліверпулю" вже шостий Кубок чемпіонів. Останні раз мерсисайці здобували титул найсильнішої команди Європи у 2005 році, коли перемогли " Мілан" в серії пенальті в драматичній грі в Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «У фіналі Ліги чемпіонів Клопп зрадив свої принципи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути