четвер, 24 січня 2008 12:27

У фіналі Australian Open зустрінуться Шарапова та Івановіч

Сьогодні вранці закінчилися півфінальні матчі жіночого розряду Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

Росіянка Марія Шарапова обіграла сербку Єлену Янковіч. Як і в чвертьфінальному матчі з першою ракеткою світу бельгійкою Жюстін Енен, Шарапова запропонувала Янковіч дуже високий темп гри. Сербська тенісистка в перших двох геймах намагалася зав"язати боротьбу, але росіянка виграла вирішальні м"ячі, а потім повела в рахунку 5:0.
У цей момент Шарапова почала допускати невимушені помилки, чим скористалася суперниця, яка взяла три гейми підряд і скоротила відставання. Проте у вирішальному геймі першої партії російська тенісистка впевнено взяла свою подачу і довела сет до перемоги.

Друга партія почалася з того, що Шарапова зробила брейк, взявши подачу Янковіч. Після цього сербка взяла медичний тайм-аут, поскаржившись на біль в спині. Отримавши необхідну допомогу, Янковіч продовжила гру, але чинити опору суперниці не змогла, вигравши єдиний гейм. Підсумковий рахунок матчу - 6:3, 6:1 на користь Шарапової. Це четверта перемога росіянки над сербкою в п"ятій очній зустрічі.

Другою фіналісткою Australian Open стала співвітчизниця Янковіч Ана Івановіч. Четверта ракетка чемпіонату Австралії в півфінальному матчі обіграла словачку Даніелу Хантухову в трьох сетах.

Матч Івановіч і Хантухової спочатку проходив під диктовку словацької тенісистки, яка діяла дуже активно і не дозволяла суперниці вийти з оборони, причому як на своїй, так і на чужій подачі. У результаті перший сет Хантухова, посіяна на турнірі під дев"ятим номером, виграла "всуху".

На початку другого сету Хантухова повела з рахунком 2:0, проте після цього Івановіч перехопила ініціативу. Сербська тенісистка виграла дві партії підряд, а з ними і матч. Підсумковий рахунок - 0:6, 6:3, 6:4 на користь Івановіч.

Суперниці по фіналу провели між собою за кар"єру чотири матчі, причому Шарапова і Івановіч отримали по дві перемоги. У півфіналі торішнього "Ролан Гаррос" сербка розгромила суперницю з рахунком 6:2, 6:1, проте Шарапова відігралася на підсумковому чемпіонаті WTA, взявши верх з тим же рахунком.

Фінальний матч в жіночому одиночному розряді відбудеться в суботу, 26 січня.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «У фіналі Australian Open зустрінуться Шарапова та Івановіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути