Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2012 23:25

У Донецьку не хочуть купувати українські прапори

Жителі західних областей України підробляють у містах-господарях Євро-2012, продаючи українські прапори. Проте попит на державний символ є далеко не скрізь.

"Вже кілька годин стою, а толку… Пару штук продала і все. Глухо",- каже мешканка Закарпаття Юлія. Разом із братом чоловіка Петром торгує прапорами на перехресті вулиці Челюскінців та проспекту Мира, що у Донецьку, поруч із "Донбас Ареною". Товар намагається збути водіям, які зупиняються на червоне світло. Ходить туди-сюди вздовж проїжджої частини, коли машини зупиняються, маневрує між ними.

Пропонує прапори трьох розмірів. Найменший – за 10 грн, зазвичай такі кріплять на торпеду автівок. Середній – за 25 грн і найбільший – за 40 грн. На останьому зображено тризуб і написано "УКРАЇНА". Плюс якість тканини більш висока, ніж у перших двох.

"Під'їжджає на крутій тачці, питає: "Скільки?". Кажу, що сорок. "Дорого, давай за тридцять і все!". Ну хіба то дорого. Таку тачку має, що мені і не снилася, а за десятку вдавиться". Віддаю за тридцять. Краще, ніж нічого", - каже вона.

"В Києві таку пачку продала менш ніж за півгодини, а тут нікому не треба,- продовжує вона. – Там, в кінці вулиці так взагалі нема смислу стояти. Кажу: "Візьміть, підтримайте країну, Євро!". У відповідь: "Нам не надо, ми на роботі". Да шо з них візьмеш? Донбас – це не Україна, Донбас – це Росія" Але стоїмо, роботи вдома нема, ось так і перебиваємося. Літрами п'ємо квас, щоб не здохнути від жари".

Питаю, де зупинилися.

"Нас тут багато, знайшли хату по сорок рублів з кожного. То це ще нормально. Ось хай наші тільки завтра виграють. Тоді й поїдемо далі, тут нема чого сидіти",- каже вона.

Петро тим часом обійшов три автівки. Біля однієї з них зупинився і близько хвилини розмовляв, нахилившись до вікна. Умовити знову не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку не хочуть купувати українські прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

535

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути