понеділок, 10 червня 2019 13:01

У "Динамо" немає можливості запросити іноземного тренера - експерти про контракт із Хацкевичем

У "Динамо" немає можливості запросити іноземного тренера - експерти про контракт із Хацкевичем
Ігор Суркіс та Олександр Хацкевич знову вдарили по руках.

Попри здобуття тільки одного Суперкубку України 2018-го за 2 роки роботи, Ігор Суркіс продовжує вірити в тренера Олександра Хацкевича. Після розмов про можливе запрошення іноземного фахівця президент "Динамо" підписав нову угоду з Хацкевичем на 2 сезони.

Gazeta.ua спробувала розібратися в цій ситуації та визначити, наскільки раціональним і логічним було рішення Ігоря Михайловича на рахунок подальшої довіри до Хацкевича:

Леон Вургафт, журналіст сайту Ua- Football.com

"Складається враження, що новий контракт "Динамо" підписало з фейковим акаунтом Хацкевича. Слід віддати належне, причому навіть не знаю, кому. Адже навіть за нищівної критики на адресу тренера йому вдалося підкреслити власні чесноти і приховати вади. Тому нині Хацкевич здається тренером, який виховує молодь, віддає перевагу українським гравцям, не боїться відмовлятися від тих, хто його не влаштовує. Він здається лідером своєї команди. Також вміє вигравати складні битви у суперників свого рівня - "Шахтаря", грецьких команд. Останнє навіть найважливіше, оскільки саме "Олімпіакос" виглядає найскладнішим суперником "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Його Хацкевич вже проходив.

Що ж ми маємо насправді? А насправді маємо тренера, який пожинає плоди попередника. Адже майже вся київська молодь почала грати ще у Сергія Реброва, про що чомусь ніхто не пам'ятає. І майже всі молоді гравці нині відчувають проблеми, недостатньо прогресують, або не прогресують взагалі. Перевага українцям? Мені здається, що він просто не знає, як працювати з легіонерами. Із будь-якими. І нездатен покращити креативних гравців взагалі. Крім того, мова про тренера, який "спалює" своїх гравців після будь-якої невдачі. Тренера, у якого гравці мандрують між полем і трибунами з шаленою швидкістю. У якого нова молодь одразу ж знищується критикою. Про вкрай примітивного тактика. Тому в його перспективи я не вірю абсолютно. Навіть якщо продереться до Ліги чемпіонів".

Хацкевич не вміє працювати з легіонерами

Дмитро Литвинов, журналіст сайту Tribuna.com

"Не можна сказати, що Ігор Суркіс здивував, вирішивши продовжити контракт Хацкевича. Динамівське серце, а також динамівські нирки, печінка та інші динамівські органи від білоруса нікуди не ділися. Здається, що цього, а також обіцянки фантомної боротьби за титули достатньо, аби стати тренером "Динамо". Суркіс-молодший, заявивши, що Хацкевич виконав усі поставлені завдання, перекреслив свої ж слова 2-річної давнини, що чекає від тренера перемог у чемпіонаті та участі у Лізі чемпіонів. Ані на перше, ані на друге Олександр Миколайович не спромігся, але, вочевидь, Суркіс просто неготовий витрачатися на більш класного тренера. Виглядає дивним на фоні запрошення людей калібру Вербича чи Соля, але головне для Ігоря Михайловича, схоже, його емоції. Шкода лише, що емоції мільйонів інших вболівальників "Динамо" йому байдужі".

Кирило Крижанівський, журналіст

Якщо не брати до уваги побажання та очікування вболівальників (а це у "Динамо" ніколи не було важливим), то рішення Ігоря Суркіса є логічним і закономірним. У клуба немає можливості купувати гравців високої якості, які б робили різницю на полі. Теж саме відноситься й до головного тренера. Міняти Хацкевича на будь-якого українського спеціаліста або тренера з клубної системи - немає сенсу. Будь-який серйозний спеціаліст із іншої країни відразу висловить побажання підсилення складу, а це зовсім інша історія. На даний момент, рівень тренерського штабу відповідає рівню амбіцій клуба (справжніх амбіцій, не тих, які на папері), рівню складу команди та рівню керівництва. Немає ніяких причин дивуватися, що вибір був саме таким.

Міняти Хацкевича на тренера з динамівської системи - немає сенсу

Вадим Гольдін, колишній гравець "Металіста"


"Я не думаю, що проблема "Динамо" у Хацкевичі. Швидше за все, клуб зараз немає таких можливостей, як раніше. Йде процес перебудови на власних вихованців. Зараз вже лідером команди є Циганков. Серйозні перспективи подає Миколенко, Шапаренко. Бурда та Шепелєв є провідними гравцями у захисті та півзахисті команди. Багато в чому заслуга їхнього розвитку саме належить Олександру Хацкевичу.

Дійсно, поки що немає результату. Але для всього потрібен час. Див у футболі не буває. Потрібно саме пройти цей процес, коли молоді гравці змужніють. Звичайно, що футболісти знають вимоги тренерського штабу, тому для них зараз важливо зберегти стабільність і працювати за чинними правилами. Я думаю, що продовження контракту з Хацкевичем за таких умов виглядало, як логічний крок".

Олександр Ольшанецький, футбольний менеджер

"У Ігоря Суркіса з Олександром Хацкевичем взаємовигідне партнерство. Перший має за мінімальні фінансові витрати добротного за європейськими мірками тренера і лояльну до себе порядну людину. Другий - можливість працювати в рідному клубі та будувати кар'єру на найвищому рівні. Допускаю, що після без трофейних 2-х років у новому контракті нові умови, і зарплата Хацкевича безпосередньо залежить від кількості перемог і титулів. Подібна угода дуже вигідна в ситуації, що футбольно-політико-економічної ситуації для Ігоря Михайловича і самого клубу. Суркіс не вважає, що прийшов час для кардинальних кадрових змін у тренерському штабі та менеджменті. Для нього все ще "краще синиця в руках, ніж журавель у небі". Це його вибір, на який він має повне право.

Суркіс і Хацкевич мають взаємовигідне партнерство

Думаю, неостанню роль у перепідписанні Олександра Миколайовича зіграв дуже ймовірний відхід Фонсеки і декількох ключових гравців із "шахтаря". Мабуть, в офісі "Динамо" порахували, що обезголовлені та знекровлені "гірники" тепер Хацкевичу точно будуть "по зубах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевич виглядає безальтернативним варіантом для "Динамо"

У сезоні 2018-2019 "Динамо" здобуло срібні нагороди чемпіонату, а в Кубку України вилетіло від "Шахтаря" на стадії 1/4 фіналу. У Лізі чемпіонів не змогли пройти кваліфікацію, а Лізі Європи вилетіли у 1/8 фіналу від " Челсі"

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" немає можливості запросити іноземного тренера - експерти про контракт із Хацкевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути