четвер, 07 лютого 2008 18:30

У чемпіонаті Англії з футболу введуть "закордонний" тур

Починаючи з сезону-2010/11 по десять матчів чемпіонату Англії проводитимуться за кордоном. Керівники всіх двадцяти клубів, що грають в прем"єр-лізі, погодилися розширити сезон ще на один тур. Пари суперників в додатковому турі визначить жеребкування, але п"ять кращих команд не гратимуть між собою.

Міста, які хочуть провести у себе матчі чемпіонату Англії, відбиратимуться на конкурсній основі згідно з поданими заздалегідь заявками. Однією з основних умов проведення матчу за кордоном є призовий фонд, який повинні забезпечити організатори.

Поки невідомо, коли саме буде проведений додатковий тур - на початку сезону, в середині або в кінці. Вирішення цього питання відкладене на червень, коли керівництво англійської прем"єр-ліги і керівництво клубів встановлять правила проведення матчів за кордоном. На сьогодні кожна з команд прем"єр-ліги проводить по 38 матчів.

Основна мета нового проекту - популяризація англійського футболу за кордоном і отримання командами додаткового прибутку. Варто зазначити, що якщо продаж прав на трансляції матчів чемпіонату Англії в 2001 році приносив командам 350 мільйонів доларів на рік, то в 2010 році ця сума становитиме $1 227 898 000. Провідні англійські клуби вже давно проводять за кордоном виставкові ігри. Зокрема, чемпіон Англії "Манчестер Юнайтед" регулярно в міжсезонні грає в Азії, на Близькому Сході і в США.

Lenta.Ru
Зараз ви читаєте новину «У чемпіонаті Англії з футболу введуть "закордонний" тур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути