Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 14:07

У Центральній Англії грають у футбол за стародавніми правилами

Команди з центральної Англії почали у вівторок футбольні матчі, які проводяться в практично точній відповідності зі стародавніми правилами. Матчі продовжуються дві доби і починаються у Масляницю, яка відзначається сьогодні у Великобританії.

Стародавня форма футболу, яка з"явилася близько тисячі років назад, має ще назву Ешбурнської гри, за назвою одного з районів центральної Англії.

Згідно з правилами, кількість гравців у кожній з команд не обмежується і у більшості випадків їх число досягає декількох сотень. При цьому одні ворота розташовуються від інших на відстані у чотири кілометри триста метрів. Матч складається з двох таймів по вісім годин кожен.

Правил у поводженні з м"ячем практично немає: його можна бити ногами і носити в руках. Точної розмітки поля теж не існує, проте м"яч заборонено забивати або вносити на кладовища і за церковну огорожу. Гол вважається забитим, якщо м"яч тричі торкнеться однієї зі штанг воріт.

Згідно зі стародавніми історичними даними, спочатку м"ячем служила голова злочинця, вирок над яким виконувався вранці на Масляницю. Зараз футболісти користуються м"ячем, набитим зернами кукурудзи.

ИТАР-ТАСС

newsru.com

Зараз ви читаєте новину «У Центральній Англії грають у футбол за стародавніми правилами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути