субота, 06 квітня 2013 10:58

У Бразилії відкрили третій стадіон ЧС-2014

Президент Бразилії Ділма Русеф у п'ятницю офіційно відкрила стадіон "Фонте-Нова" у місті Сальвадор.

Як повідомляє Reuters, здача цієї арени, що вміщає 50 тисяч глядачів, була затримана на три місяці. Будівництво "Фонте-Нови" обійшлося в 296,5 мільйонів доларів.

На цьому стадіоні вже у червні пройдуть три матчі Кубка Конфедерацій: Нігерія - Уругвай (20 червня), Італія - Бразилія (22 червня), а також зустріч за третє місце.

Раніше до ЧС-2014 були відкриті два стадіони: "Кастелана Арена" у Форталезе та "Мінейрао" в Белу-Орізонті, повідомляє Sportbox.

Тим часом, стало відомо, що стадіону "Маракана" в Ріо-де-Жанейро, який мають відкрити у квітні цього року, може знадобитися ще одна реконструкція через не відповідності вимогам Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

"Маракана" після основної реконструкції прийме матчі Кубка конфедерацій-2013 і чемпіонату світу 2014 року. Також на стадіоні в Ріо за планом має відбутися церемонія відкриття Олімпійських ігор 2016 року.

Однак у зв'язку з порушенням ряду вимог МОК стадіон можуть знову закрити відразу після закінчення мундіалю.

У доповіді МОК говориться, що арена не відповідає деяким вимогам для проведення Ігор-2016. "Маракані" не вистачає 39 балів, щоб потрапити у список затверджених об'єктів. Серед проблем арени називається дах, який витримує лише 81 тонну замість необхідних 120, і конструкції парковок і торгових центрів, не представлених у проекті для МОК.

Реконструкція "Маракани" для Кубка світу з футболу оцінюється приблизно у півмільярда доларів.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії відкрили третій стадіон ЧС-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути