пʼятниця, 19 червня 2009 10:27

У Бразилії вболівальники хочуть звільнити тренера через інтернет

У Бразилії вболівальники хочуть звільнити тренера через інтернет

Фанати бразильського клубу "Палмейрас" почали інтернет-кампанію, мета якої - відставка головного тренера цієї команди Вандерлея Лушембурго. Вболівальники відкрили сайт "Fora Luxa", на якому кожен охочий може залишити повідомлення з вимогою звільнити Лушембурго. Назву сайту можна перевести як "Геть, Лушембурго!".

"Будь ласка, Лушембурго, піди з "Палмейраса"

На головній сторінці сайту розміщено звернення до фанатів, де зустрічаються, зокрема, такі фрази: "Ви хотіли б бачити на чолі команди тренера, який не помиляється (або, принаймні, визнає свої помилки)?" і "Ви втомилися дивитися, як на своєму полі за рахунку 1:0 тренер рахує час до фінального свистка, сподіваючись втримати перемогу?".

Всі питання закінчуються словами "Геть, Лушембурго!". Звернення завершується фразою: "Будь ласка, Лушембурго, піди з "Палмейраса".

Також на сайті є форма, заповнивши яку, будь-який уболівальник може залишити повідомлення з вимогою відставки тренера. Сайт відкрився в четвер, 18 червня. По даним на момент написання замітки (ранок 19 червня), залишено 48252 повідомлення з вимогою звільнити Лушембурго.

Сайт з"явився після того, як "Палмейрас" вибув з розіграшу Кубка Лібертадорес - південноамериканського аналога європейської Ліги чемпіонів. У 1/4 фіналу цього турніру "Палмейрас" поступився уругвайському "Насьоналу". Матч-відповідь в Уругваї, який відбувся 18 червня, завершився внічию 0:0. Перша гра закінчилася з рахунком 1:1, і завдяки голу на чужому полі у півфінал вийшов "Насьональ".

У півфіналі Кубка Лібертадорес "Насьональ" зустрінеться з аргентинським "Естудіантесом". Іншу півфінальну пару складуть бразильські "Греміо" і "Крузейро". Матчі пройдуть 24 червня і 1 липня.

За матерыалами Лента

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії вболівальники хочуть звільнити тренера через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути