вівторок, 16 серпня 2016 02:00

"У Беленюка вкрали заслужену перемогу" - міністр

"У Беленюка вкрали заслужену перемогу"  - міністр

У Жана Беленюка вкрали заслужене "золото" Олімпіади. Так вважає міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"Я вважаю, що у Жана Беленюка вкрали заслужене "золото" Олімпіади. Так йому особисто і сказав по телефону після завершення поєдинку. Для нас Жан Беленюк справжній чемпіон! А те, що вкрадене у нечесній спортивній боротьбі, - не може вважатися перемогою на Олімпійських іграх", - написав Жданов на своїй сторінці в Facebook.

Сам Беленюк вважає, що у фінальній сутичці з росіянином Чакветадзе його супернику допомогли судді. Про це він заявив після завершення поєдинку.

"Суддівський фактор спрацював першочергово. На жаль, довелося зіткнутися з великим лобі Росії у Міжнародній федерації боротьби. Наприклад, коли я вів у рахунку, мене ставили в партер. Це взагалі не прийнято в боротьбі. Я не ухилявся від поєдинку, не бігав від суперника. Вів у рахунку в першому періоді. Дуже прикро програти в такій ситуації. Я не задоволений срібною нагородою Олімпіади. Націлювався тільки на "золото", - заявив Беленюк.

Російський борець Давіту Чакветадзе, який переграв українця, зазначив силу свого суперника. Однак вважає свою перемогу заслуженою.

"Жан - дуже сильний суперник. У фіналі переді мною стояло завдання битися, битися і битися. Чому я був такий спокійний у вирішальній сутичці? Ми стільки працюємо на тренуваннях, то зрозуміло, звідки береться впевненість в собі. Не потрібно шукати ніяких підводних каменів у російсько-українському фіналі. Це спорт, і не треба змішувати його з політикою", - заявив Чакветадзе.

Нагадаємо, українець Жан Беленюк програв у фіналі змагань з греко-римської боротьби для спортсменів у ваговій категорії до 85 кг. У вирішальній сутичці 25-річний киянин поступився представнику Росії Давіту Чакветадзе.

Зараз ви читаєте новину «"У Беленюка вкрали заслужену перемогу" - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути