вівторок, 26 липня 2016 18:42

"У "Янг Бойз" немає жодних шансів" - сьогодні "Шахтар" стартує у Лізі чемпіонів
6

Сьогодні донецький "Шахтар" стартує у Лізі чемпіонів. У першому матчі третього раунду кваліфікації "гірники" вдома зіграють проти швейцарського "Янг Бойз".

Напередодні віце-чемпіон Швейцарії прилетів до Львова. Наставник Аді Хюттер прийшов на прес-конференцію разом з капітаном команди Гійомом Оаро. Питання гостям задавали лише українські журналісти. Швейцарські колеги мовчали.

І тренер, і гравець назвали "Шахтар" фаворитом матчу, але пообіцяли не стояти весь матч у захисті і зіграти у свій найкращий футбол. Оаро навіть жартівливо обіграв назву команди. Нападник наголосив, що у них молода команда, тому вони і "Янг Бойз". З англійської мови назву перекладають, як "молоді хлопці".

 

Наприкінці прес-конференції прес-аташе швейцарців подякував українським журналістам за великий інтерес до їх команди.

"Янг Бойз" у Львові підтримає 70-100 фанатів. А всього на матчі очікують 10-15 тис. глядачів. Не аншлаг, але на поєдинках чемпіонату України і того менше.

"Шахтар" має грати у Лізі чемпіонів. У "Янг Бойз" немає жодних шансів з українською командою", - безапеляційним тоном заявляє швейцарський фотограф Томас. І одразу питає куди можна піти ввечері у Львові погуляти.

"Одна дівчина в аеропорту написала мені на папірці важливі фрази, які можна вживати у місті, - Томас розгортає клаптик паперу і читає українською з акцентом. - Одне пиво, два пива, три пива, будь ласка, будьмо".

З такою підготовкою швейцарцеві гарантований сердешний прийом у Львові. Принаймні, українських журналістів Томас вразив.

 

Швейцарські журналісти цікавилися, чи "Шахтар" з повагою ставиться до "Янг Бойз", хто з бразильських гравців найсильніший і як Фонсека змінив команду.

Про "Янг Бойз" кажуть наступне: команда має сильну атакувальну лінію і проблеми у захисті, тренер Аді Хюттер — кваліфікований наставник, який у середньому за матч набирає 1-2 пункти, Гійом Оаро — один із лідерів команди, забив чимало голів минулого сезону.

А ще француз грав за ПСЖ разом з Ібрагімовичем. Цей факт біографії Оаро наголошував кожен швейцарський журналіст. Очевидно, Златан користується великою популярністю та авторитетом у Швейцарії.

 

До слова, вчора Аді Хюттер подовжив контракт з "Янг Бойз" ще на сезон. У клубі цілком задоволені роботою австрійця.

Для Паулу Фонсеки матч з "Янг Бойз" стане першим у єврокубках з "Шахтарем". Португалець заявив, що "гірники" ставлять собі за мету виграти два протистояння зі швейцарцями. Хоча, одразу попередив, що легко не буде.

Також Фонсека заперечив конфлікт з Ярославом Ракицьким чи будь-яким іншим гравцем команди. Захисник, який був основним останні кілька сезонів, навіть не потрапив у заявку у перших двох матчах сезону. Паулу пояснив, що випускає на поле тих, хто краще розуміє його ідеї.

"Я вже звик, що мене постійно запитують про футболістів, які не грають. Але ніхто не питає мене про гравців, які виходять на поле", - пожартував з цього приводу Фонсека.

 

Марлоса в лоб запитали про збірну України. І бразилець щиро відповів, що думає над можливістю зміни громадянства.

"Якщо таке станеться, то це буде мій подарунок українцям. Я постараюся проявити себе у збірній найкращим чином за те, що мене так добре прийняли і прихистили у цій країні", - розчулив Марлос присутніх.

До речі, на прес-конференції "Шахтаря" першим на питання відповідав тренер, а потім гравець. За часів Луческу було навпаки.

 

На відкритій частині тренування "гірники" пограли у "квадрат" і провели розминку. А Фонсека на радість фотографам та операторам пожонглював м'ячем. В око відразу кидається, що гравці тренуються дуже розкуто, не стримуючи емоцій. Особливо це стосується бразильців.

 

Залишається додати, що матч "Шахтар" - "Янг Бойз" розпочнеться о 21:45. Наш сайт проведе текстову он-лайн-трансляцію, а прямий ефір дивіться на телеканалі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"У "Янг Бойз" немає жодних шансів" - сьогодні "Шахтар" стартує у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути