понеділок, 13 вересня 2010 14:06

У 2012 році російський футбол перейде на систему "осінь-весна"

У 2012 році російський футбол перейде на систему "осінь-весна"
Виконком Російського футбольного союзу (РФС) проголосував за перехід чемпіонату Росії на систему "осінь-весна". Про це повідомляє інтернет-видання "Чемпіонат.ру". Рішення було прийнято більшістю голосів - проти зміни схеми розіграшу проголосувала одна людина, ще одна утрималася. Скільки було подано голосів "за", не уточнюється. Всього у виконкомі РФС беруть участь 31 людина.

За інформацією видання, проти переходу проголосував президент Професійної футбольної ліги (ПФЛ) Микола Толстих. ПФЛ займається проведенням чемпіонату Росії в першому і другому дивізіоні, і раніше вже висловлювала незгоду з ідеєю зміни схеми розіграшу.

Таким чином, виконком підтримав пропозицію президента РФС Сергія Фурсенка, який оголосив про перехід чемпіонату Росії на нову схему розіграшу у липні 2010 року. Перехід планується здійснити влітку 2012 року, а першість країни сезону-2011/12, швидше за все, пройде в три кола.

В даний час чемпіонат Росії проводиться за системою "весна-осінь". У 2010 році турнір почався в березні і завершиться наприкінці листопада. За словами Фурсенка, за новою схемою першість країни буде проходити в ті ж терміни, а літня перерва між чемпіонатами триватиме від одного до півтора місяців.

Проти переходу на систему "осінь-весна" виступав міністр спорту, туризму і молодіжної політики РФ Віталій Мутко, який назвав реформу передчасною. Також невдоволення переходом висловила профспілка футболістів і тренерів, в заяві якого підкреслюється, що рішення про зміну схеми розіграшу було прийнято без урахування думки гравців, більшість з яких реформу не схвалюють.
За матеріалами Лента
Зараз ви читаєте новину «У 2012 році російський футбол перейде на систему "осінь-весна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути