Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2020 21:36

Три легенди українського футболу голосно заявили про свою позицію в підтримку УАФ

Три легенди українського футболу голосно заявили про свою позицію в підтримку УАФ

Три володаря "Золотого м'яча" Ігор Бєланов, Олег Блохін і Андрій Шевченко підписали відкрите звернення до депутатів Верховної Ради. У ньому легенди українського футболу заявили про свою позицію щодо дворічної інформаційний війни і політичного тиску, що чиниться на український футбол.

Звернення на своїй сторінці в Facebook опублікував Ігор Бєланов.

У документі зазначено, що вже більше двох років триває масштабна інформаційна війна проти Української асоціації футболу. Однією з головних тем для маніпуляцій в рамках цієї брудної кампанії стала державна програма з розвитку футбольної інфраструктури України.

"Зі створенням в кінці минулого року у Верховній Раді Тимчасової спеціальної слідчої комісії (далі - ТСК) ми сподівалися, що народні депутати у співпраці з правоохоронними органами вивчать всі аспекти реалізації цієї програми і дадуть чіткі відповіді на питання: чи мали тут місце зловживання, чи всі звинувачення на адресу УАФ були надумані.

Тому ми свідомо не коментували діяльність ТСК з моменту її створення, щоб наша позиція не була розцінена як тиск на членів ТСК Верховної Ради", - йдеться в зверненні.

Півроку - достатній термін, щоб розібратися в проблемі, підкреслюють легенди українського футболу.

"Однак, протягом шести місяців роботи ТСК склалося враження, що метою роботи комісії було не встановлення істини, а створення нового інструменту для маніпуляцій по цій темі. Про це свідчать і останні заяви окремих народних депутатів, які ставлять політичні інтереси вище за інтереси українського футболу" , - підкреслюють функціонери.

Володарі "Золотого м'яча" вважають, що для деяких осіб важливіше саме існування такої комісії, як технології для нових маніпуляцій, але не об'єктивні результати її роботи.

"Тому просимо вас ні в якому разі не допустити політизації роботи ТСК і виключити політику як таку з цього питання при розгляді пропозиції про продовження роботи комісії", - йдеться в зверненні.

Зазначимо, що футбольна ТСК була створена півроку тому, її повноваження закінчилися 15 травня.

За час роботи, Комісія так і не змогла підготувати підсумкового звіту або довести якихось злочинів. Замість цього окремі члени ТСК дискредитували себе зв'язком з Григорієм Суркісом.

Додамо, що за інформацією опитаний народних депутатів, голосів на підтримку цієї, вже скандальної, ТСК в Раді немає.

Зараз ви читаєте новину «Три легенди українського футболу голосно заявили про свою позицію в підтримку УАФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути