четвер, 22 вересня 2016 15:17

Три клуби Прем'єр-ліги заборгували футболістам

Три клуби Прем'єр-ліги заборгували футболістам
У "Ворсклі" найкритичніша фінансова ситуація серед клубів Прем'єр-ліги

Три клуби української Прем'єр-ліги з 12-ти мають фінансові проблеми.

"Ворскла"

У полтавчан найкритичніша фінансова ситуація серед клубів Прем'єр-ліги. За неофіційною інформацією, яку у "Ворсклі" не спростували, футболістам не платили 7-8 місяців. За інформацією "Футбол 24", співробітники клубу отримували гроші вчасно.

Фінансові негаразди почалися в Полтаві не дразу - накопичувалися поступово. За останні 2 роки стали нормою заборгованості по три-чотири місяці. Поступово борг став завеликий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гравці "Ворскли" 8 місяців не отримують зарплати - ЗМІ

Клуб поступово став "оптимізувати" зарплатну відомість, відпустивши ряд високооплачуваних гравців (Ковпак, Громов, Даллку, Богуш). Гравці, які приходять на їхні місця, мають менш вигідніші контракти, ніж попередники.

Утім, власник клубу Костянтин Жеваго запевнив - фінансова ситуація у "Ворсклі" покращиться. Або до Нового року, або на початку наступного.

"Зоря"

Гравці луганського клубу є прикладом того, як потрібно виступати, незважаючи на фінансовий фактор. Грошей немає, але є результат і гра.

У "Зорі" заборгованість із зарплати перед футболістами становить 5-6 місяців. Щоправда, є позитивна динаміка – клуб поступово скорочує борг.

Можливо, ситуацію покращить (або виправить) транш від УЄФА за вихід у груповий раунд Ліги Європи. У "Зорі" чекають на ці гроші. Сподіваються отримати їх до Нового року.

"Дніпро"

Дніпровський клуб накопичив чимало боргів перед "колишніми". Це й гравці, і тренери. Досі невідомо, чи заплатив "Дніпро" Хуанде Рамосу і його штабу. Крім того, солідний борг має клуб перед Мироном Маркевичем. Наставник подав позов до Палати з вирішення спорів ФФУ на відшкодування "Дніпром" великого боргу.

Гравцям частково виплатили гроші за минулий сезон. Щодо нового сезону інформація по "Дніпру" суперечлива. За одними даними, остання виплата була у червні, за іншими – наприкінці липня чи на початку серпня. Із працівниками клубу також не розрахувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркевич хоче відсудити в Коломойського більш як $1,5 млн

І тим, хто пішов, і тим, хто залишився, "розписали" реструктуризацію боргу. Другі - в кращому становищі. Їм погасили стару заборгованість.

У решти клубів УПЛ заборгованостей перед футболістами немає.

Зараз ви читаєте новину «Три клуби Прем'єр-ліги заборгували футболістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути