четвер, 20 червня 2013 14:18

"Тренер має бути українець" - Вацко вручив Севідову футболку "Карпат"

"Тренер має бути українець" - Вацко вручив Севідову футболку "Карпат"
Олександр Севідов підписав з "Карпатами" контракт на три роки ФОТО: ua.tribuna.com

Сьогодні, 20 червня, у Львові представили нового головного тренера "Карпат", 43-річного Олександра Севідова. Віце-президент львівського клубу Віктор Вацко повідомив, що контракт розрахований на три роки.

Вацко пояснив, чому керівники "Карпат" зробили свій вибір на користь екс-наставника ужгородської "Говерли".

"Наша стратегія незмінна, - каже один з керівників клубу. - "Карпати" роблять ставку на українських футболістів, тому і тренер має бути українець. Олександр Севідов - тренер, який здатен розкривати молодих гравців. Ми шукали наставник, який наведе лад в командній грі, в дисципліні на полі і за його межами. Тренера, в якого команда буде показувати традиційний львівський бійцівський характер. Його погляди відповідають нашим поглядам".

Олександр Севідов на початку вибачився, що є тренером "Карпат", а розмовляє російською. Уродженець Донецька пояснив, що все розуміє українською, але має мало розмовної практики.

Спеціаліст попросив не повертатись до теми про те, що він, мовляв, вів переговори з "Карпатами", ще будучи наставником "Говерли".

"Запевняю, що в минулому сезоні ніяких переговорів ні з якими командами я не вів, - каже Олександр Севідов. - Те що мене бачили у Львові, в Донецьку - ні про що не говорить. Позавчора я був в Ужгороді. Там ні зі мною, ні з моїми помічниками не розрахувались. Навіть не подякували. А в обід надійшла пропозиція зі Львова. Зустрілись з генеральним директором "Карпат" Ігорем Дедишиним, обговорили певні моменти і підписали контракт".

Щодо завдань на сезон, то тренер зазначив, що невдовзі відбудеться його зустріч з почесним президентом клубу Петром Димінським, який і поставить завдання. З його слів, багато що буде залежати від футболістів, які залишаться в команді і які прийдуть.

Ішлося під час більш ніж годинної прес-конференції і про долю 19-ти виставлених на трансфер футболістів. Віктор Вацко сказав, що були пропозиції щодо капітана команди Ігора Худоб'яка та Левана Кенії, але максимально, що пропонували – це 250 тисяч євро.

"Чи варто відпускати футболістів за такі гроші?" – звернувся він до журналістів. Віце-президент "Карпат" також підтвердив інформацію, яка недавно з'явилась у ЗМІ, що гравцям "зелено-білих" буде зменшено зарплати.

"Зарплату футболісти мають заробляти, а не отримувати. Окрім ставки буде система преміальних і бонусів за хороші результати", - зазначив Віктор Вацко.

З можливих новачків "Карпат", було підтверджено, що з командою тренуються Євген Бохашвілі, Младен Бартуловіч, Валерій Федорчук і Павло Пашаєв. Наразі контракти з ними ще не підписано.

Щодо подальших планів, то команда вже завтра вирушає на тренувальний збір до Словенії. Там заплановано провести 5 матчів.

Насамкінець Віктор Вацко вручив Олександу Севідову іменну футболку "Карпат".

Зараз ви читаєте новину «"Тренер має бути українець" - Вацко вручив Севідову футболку "Карпат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути