понеділок, 28 серпня 2017 20:33

"Треба вивчити мову, я допоможу з цим" - хто що казав про трансфер Ярмоленка

Головною спортивною подією сьогодні не лише в Україні став перехід вже екс-півзахисника київського "Динамо" Андрія Ярмоленка в дортмундську "Боруссію". Це викликало великий резонанс у світовому і, в першу чергу, вітчизняному футбольному середовищі. Багато хто поспішив прокоментувати перехід лідера національної збірної України в один з провідних клубів Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як Ярмоленку в "Боруссії" не стати другим Коноплянкою

"Ти підписав контракт з дортмундською "Боруссією", зробивши ще один найважливіший крок в своїй спортивній кар'єрі. Я не можу не шкодувати про розставання з таким унікальним професіоналом. Однак як давній шанувальник футболу і твій старший товариш я не можу не порадіти за тебе. Ти ніколи не приховував свого прагнення рости й прогресувати, давно хотів спробувати себе на новому, більш високому рівні. Тепер, коли цей час настав, я щиро пишаюся тобою. Подвійно щасливий від того, що на шляху до своєї мрії ти зберіг вірність команді, яка відкрила для тебе дорогу в світ великого футболу. Прихід такого футболіста - це знахідка для клубу з будь-яким списком нагород, в тому числі і з тим, яким має в своєму розпорядженні дортмундська "Боруссія". Однак в такій же мірі це пам'ятний момент і в історії київського "Динамо", яке, впевнений, не прощається з Андрієм Ярмоленком, чиє ім'я відтепер в ряду великих наших вихованців, а лише розлучається на час", - сказав у своєму зверненні до футболіста президент "Динамо" Ігор Суркіс.

"Ну нарешті то! Удачі, бро!", - написав екс-нападник київського "Динамо" Артем Мілевський, який виступає зараз за "Динамо" з білоруського Бреста в Instagram і прикріпив фотографію.

 

"Переконаний, що стиль гри Ярмоленка ідеально підходить для Німеччини. Він дуже хороший хлопець. Але найбільшою проблемою для нього буде вивчення мови. Якщо він хоче закріпитися, йому потрібно вивчити німецьку. Але я допоможу йому з цим. 25 мільйонів євро? Це не гроші на сьогоднішньому трансферному ринку. Якщо Дортмунд взяв його за цю ціну, я можу їх лише привітати", - прокоментував перехід Ярмоленка екс-форвард збірної України, а нині тренер Андрій Воронін.

Якщо він хоче закріпитися, йому потрібно вивчити німецьку

"У "Боруссії" він потрапить в хороші тренерські руки, це я вам гарантую. При Петері Босі він буде рости, як футболіст, прогресувати й розвиватися. Тренер любить атакуючий стиль, а Ярмоленко теж до душі такий футбол. Однак у Боса серйозні вимоги по частині колективного пресингу. Для нього не має значення, хто забиває і віддає гольові передачі. Головне командні принципи. Тренер любить поступовість, тому не виключаю, що рази три або чотири Андрію точно доведеться вийти на заміну. Людські якості у нього в порядку. Завестися, звичайно, може. Бувало, і дверима в роздягальні плескав. Може накричати, але на особистості ніколи не переходить. Лає всю команду", - оцінив перехід Ярмоленка екс-півзахисник нідерландського "Вітесса" Денис Олійник.

"Думаю, у нього все вийде. Вважаю, що це великий плюс для всього українського футболу. Для нього самого, для збірної України і для молодих гравців київського "Динамо", в яких тепер буде більше шансів себе проявити", - сказав наставник збірної України Андрій Шевченко.

Андрій Ярмоленко перейшов з "Динамо" в дортмундську "Боруссію", підписавши з німецьким клубом 4-річний контракт.

Трансфер Ярмоленко став найдорожчим в історії біло-синіх.

Зараз ви читаєте новину «"Треба вивчити мову, я допоможу з цим" - хто що казав про трансфер Ярмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути