неділя, 20 травня 2012 12:54

Торрес і Луїз осідлали поперечину воріт: "Челсі" виграв Лігу чемпіонів
35

Фото: Reuters

Лондонський "Челсі" став переможцем Ліги чемпіонів сезону-2011/12, обігравши у фіналі мюнхенську "Баварію" і вперше в історії виграв найпрестижніший клубний футбольний турнір Європи.

Зустріч, що відбулася в суботу в Мюнхені на "Альянц-Арені", завершилася з рахунком 1:1 в основний і додатковий час. А в серії пенальті успіх святкували лондонці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Челсі" вперше виграв Лігу чемпіонів

Рахунок в матчі на 83-й хвилині відкрив Томас Мюллер. "Челсі" відновив рівновагу після удару Дідьє Дрогба на 88-й хвилині. На 95-й хвилині Ар'єн Роббен не зміг реалізувати пенальті, програвши дуель воротареві лондонців Петру Чеху. У серії післяматчевих пенальті лондонці першими допустили помилку, але в підсумку перемогли з рахунком 4:3. Точними ударами в їх складі відзначилися Давід Луїс, Френк Лемпард, Ешлі Коул і Дрогба.

Лондонці в минулому сезоні вже виграли один трофей - Кубок Англії, але не змогли добитися успіху в прем'єр-лізі, зайнявши шосте місце в національному чемпіонаті, і вибули з Кубка англійської ліги на стадії чвертьфіналу. У півфіналі Ліги чемпіонів "Челсі" обіграв торішнього переможця турніру "Барселону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрогба визнаний кращим гравцем фіналу Ліги чемпіонів

"Баварія" після поразки з рахунком 2:5 від дортмундської "Боруссії" у фіналі Кубка Німеччини і другого місце в національному чемпіонаті, де вона також поступилася дортмундцям, так і не змогла здобути перемогу в будь-якому з турнірів.

"Челсі", чотириразовий чемпіон Англії, уперше в історії виграв Лігу чемпіонів. Раніше лондонці лише раз дійшли до вирішального матчу турніру, коли в 2008 році поступилися "Манчестер Юнайтед" по пенальті. Той матч пройшов у Москві на арені "Лужники".

Зараз ви читаєте новину «Торрес і Луїз осідлали поперечину воріт: "Челсі" виграв Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути