пʼятниця, 25 грудня 2015 16:29

ТОП-5 "українських" нокаутів у боксі-2015

ТОП-5 "українських" нокаутів у боксі-2015
Віктор Постол відправляє в нокаут Лукаса Матіссе. Фото: fightnews.com

Gazeta.ua склала рейтинг найкращих нокаутів 2015 році українських боксерів-професіоналів. Порівняно з минулорічною ТОП-п'ятіркою свої позиції в ній зберегли тільки Віктор Постол і Євген Хитров. А місця Володимира Кличка, Олександра Усика та Олександра Гвоздика зайняли Роман Шкарупа, Василь Ломаченко і Макс Бурсак. Наводимо список найкращих нокаутів року, що минає, у хронологічному порядку.

1. Роман Шкарупа - Білєль Лєтреш, Франція. 6 березня, Франція. Бій за вакантний титул WBA Continental у суперсередній вазі.

36-річний харків'янин не вважається панчером, але якщо вже відправляє у нокаут суперника, то це зазвичай виходить яскраво і видовищно. От і цього разу в другому раунді "Левине Серце" (прізвисько Шкарупи – gazeta.ua) брутально зрубав правим кросом чемпіона Франції на очах у його вболівальників.

2. Віктор Постол - Лукас Матіссе, Аргентина. 3 жовтня, США. Бій за вакантний титул WBC World Super у першій напівсередній вазі.

"Безударний" киянин (до бою з 27-ми перемог тільки 11 нокаутом) несподівано переміг популярного у світі аргентинського панчера. Ще й ефектно нокаутував його. В кінці десятого раунду у 31-річного українця вчасно пройшов короткий правий прямий назустріч у голову.

3. Євген Хитров - Джош Лютеран, США. 31 жовтня, Кривий Ріг, Україна. Бій за вакантні титули NABF і WBC United States (USNBC) у середній вазі.

Наш рейтинг складно уявити собі без найкрутішого панчера українського профі-боксу, 27-річного Євгена Хитрова. В рідному Кривому Розі він провів перший свій бій за межами США і в другому раунді правим боковим наглухо вирубав американського боксера. Нині в активі українця 12 перемог у 12-ти боях, 11 з яких нокаутом. Він посідає 12-те місце в рейтингу WBC.

4. Василь Ломаченко - Ромуло Коасіча, Мексика. 7 листопада, США. Захист титулу WBO World у напівлегкій вазі.

В кінці 10-го раунду боксер з Одещини провів тривалу атаку з акцентами на корпусі суперника. Фінальним виявився разючий лівий боковий по печінці. 27-річний Ломаченко завдав першої поразки нокаутом Коасічі і втретє відстояв чемпіонське звання.

5. Макс Бурсак - Гіоргі Берошвілі, Грузія. 12 грудня, Київ, Україна. Рейтинговий бій у суперсередній вазі.

Ще один бодіпанч у нашому рейтингу. В другому раунді у 31-річного киянина на прізвисько "Тигр", екс-чемпіона Європи, пройшов здвоєний лівий боковий по печінці.

Бонус. Євген Хитров - Нік Брінсон, США. 7 серпня, США. Рейтинговий бій у середній вазі.

"Український Лев" (прізвисько Хитрова – gazeta.ua) вперше був близький до поразки на професіональному ринзі. Перед останнім – восьмим – раундом він "горів" на картках суддів 65:68, 66:66 і 62:70. В такій ситуації надія була тільки на нокаут. І він "прийшов" на останній хвилині бою.



Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 "українських" нокаутів у боксі-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути