понеділок, 11 січня 2010 10:30

ТОП-5 переходів українців у чемпіонат Росії

ТОП-5 переходів українців у чемпіонат Росії

Свій перший командний титул Андрій Воронін, який за 13 років профкар"єри пограв у менхенгладбахській "Борусії", "Майнці", "Кельні", "Байєрі", "Герті" і "Ліверпулі", спробує здобути з московським "Динамо".

На українського форварда претендували переможці Кубка УЄФА недавніх років "Зеніт" і ЦСКА, але Андрій вибрав восьмий, за підсумками минулого російського чемпіонату, клуб, який сплатив за нього мерсисайдцям 2 млн євро. Вороніну - 30. Контракт з москвичами підписаний на три роки.

В кінці минулого року портал goal.com поставив Андрія на друге місце в списку найгірших гравців, яким випало свого часу носити на своїй спині легендарний десятий номер, який у багатьох асоціюється з великим Пеле і Марадоною.

Тим часом, фани московського "Динамо" неоднозначно поставилися до переходу Андрія Вороніна. Всі бачать українця в основі команди, але в те, що він стане гідною заміною Кержакову, який в минулому чемпіонаті Росії забив 12 м"ячів, багато хто не вірить.

"Це далеко не зірка, а тим більше йому вже 30", - такий коментар залишив уболівальник під нікому brammy на сайті championat.ru. "Безглузда трата грошей", - написав chiliiskii-perez. "Добротний гравець, але не більше. Мені здається, динаміки могли знайти легіонера і поцікавіше, ніж старіючий Воронін", - додав скепсису відвідувач ресурсу sports.ru.

Проте є і оптимісти. "Воронін - супертрансфер!" - святкує GURT-DM, який залишив запис в гостьовій книзі офіційного сайту клубу. "Хотіли саме досвідченого нападаючого. А який досвідчений приїде до Росії? Думаю, з трансфером "менти" не помилилися", - вважає RoyRoy.

"Хороша заміна Кержу, якщо навіть не краща. Форвард, який вже і в Європі пограв. І досвіду більше, ніж у будь-якого нападаючого в РПЛ. Раділи б!" - закликає Бугагіньо, який чекає, що в московському "Динамо" Воронін блисне такою ж результативністю, як під час річної оренди в "Герті".

ТОП-5 Переходів наших до Росії

ВАЩУК. У 2003 році зі скандалом пішов до "Спартака", маючи контракт з київським "Динамо". Там провів лише сезон, зігравши в 29 матчах. Не підійшов Невіо Скелі. Фани ДК як і раніше вважають його зрадником.

ТИМОЩУК. У 2007-му був проданий за $20 млн з "Шахтаря" в "Зеніт". Під його капітанством пітерці вперше виграли чемпіонат Росії, а в наступному сезоні завоювали Кубок УЄФА і Суперкубок.

РЕБРОВ. У березні 2008-го за $1 млн перейшов з ДК в "Рубін", який з українцем також вперше став чемпіоном Росії.

КАЛІНІЧЕНКО. У 2000-му перейшов до "Спартака" з "Дніпра" услід за тренером Грозним і з ним став дворазовим чемпіоном.

ГУСІН. Після закінчення контракту з київським "Динамо" пішов у 2005-му в "Крилья Совєтов". Отримавши ігрову практику, потрапив до складу збірною і своїм голом в Афінах допоміг їй вийти на ЧС-2006.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 переходів українців у чемпіонат Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути