понеділок, 21 березня 2016 17:49

Тоді потрібно було запросити людину з Верховної Ради - Фоменко "зістрибнув" з політичної теми на зустрічі з журналістами

Тоді потрібно було запросити людину з Верховної Ради - Фоменко "зістрибнув" з політичної теми на зустрічі з журналістами
Михаил Фоменко. Фото: football.ua

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко поспілкувався з представниками ЗМІ перед товариськими матчами з командою Кіпру (24 березня в Одесі) та Уельсу (28 березня в Києві).

Перед початком прес-конференції прес-аташе команди Олександр Гливинський зробив офіційну заяву щодо ситуації навколо виклику-невиклику гравців, які виступають в чемпіонаті Росії:

"Пилявському, Бутку, Селезньову, Зінченку та іншим гравцям, які виступають в іноземних чемпіонатах, виклики були відправлені 10 березня. Всі запрошення носили попередній характер. Остаточна заявка була сформована 17 березня і в той же день розміщена на офіційному сайті ФФУ. Вона складалася виключно з урахуванням якостей і рівня готовності гравців на поточний момент. Жодних інших причин, в тому числі політичних, не було. Всі питання, які носитимуть політичний характер, будуть залишені без відповіді", - попередив він.

Далі слово було передано головному тренеру.

- Хто буде додатково викликаний замість травмованих?

- Такої великої кількості травмованих ще не було. В Хачеріді ангіна, сидить на уколах. Рибалка травмований, Коноплянка, Ракицький. Будемо ще дивитися Селіна та Путівцева. Решта живі, здорові. Привітали хлопців з "Шахтаря", які пройшли далі в єврокубках, хлопці чудово розуміють, що на них чекає, який важливий етап в їхній кар'єрі.

- Чому звернули увагу на Путівцева?

- Він у своїй кар'єрі грав і крайнього, і центрального захисника. З чим у нас сьогодні проблеми. Ті люди, з якими спілкувалися, його порекомендували.

- Що скажете про Руслана Малиновського?

- Ми спілкуємося з хлопцями і говоримо, що вони нас змушують або не змушують своєю роботою і результатами викликати або не викликати в команду. Тим більше, що заявочний список у нас обмежений.

- Які для себе завдання ставить тренерський штаб на найближчі матчі і наскільки подальші суперники, зокрема Румунія, Молдавія, відповідають вашим вимогам?

- Не тільки ми вибираємо. Адже ми теж хотіли б зіграти з топ-командами, але і у тих свої плани. Ми вибрали тих, хто пішов нам назустріч.

- З ким конкурувати Федецькому на позиції правого захисника?

- На цій позиції Гусєв неодноразово грав. Плюс футбол зараз універсальний. Отже на самоті Артем себе почувати не буде.

- А по центральному як будете питання вирішувати?

- Ті самі Путівцев, Тимощук, Федецький - вони можуть зіграти. Є вузькі фахівці, але зараз це велика рідкість. Нинішній футбол змушує грати на будь-яких позиціях, також при розіграші стандартних положень.

Питання ставить журналіст зі Швейцарії:

- Я правильно зрозумів, Ви сказали не ставити політичних питань. Дозвольте спитати, чому?

- (З посмішкою) Тоді б ми запросили сюди людину з Верховної Ради, і він би відповідав.

- Що скажете про майбутніх суперників?

Уельс порівняв би з Північною Ірландією. За Кіпр грають представники чемпіонату Люксембургу, європейських команд. Простих суперників зараз немає, вже багато разів так було, що ніби як аутсайдер, а такі сюрпризи підносить.

- Як вдається стежити за всіма гравцями збірної України, адже багато хто з них взимку поїхали з країни?

- Зараз це не проблема. Тим більше, зараз у нас є Андрій Шевченко, він відвідує різні країни, різні ігри.

- Що скажете про В'ячеслава Шевчука, в якій він формі?

- У Вас буде можливість особисто його побачити і про все запитати.

Зараз ви читаєте новину «Тоді потрібно було запросити людину з Верховної Ради - Фоменко "зістрибнув" з політичної теми на зустрічі з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути