вівторок, 26 квітня 2016 23:06

Тисняву на стадіоні "Хіллсборо" визнали вбивством

Тисняву на стадіоні "Хіллсборо" визнали вбивством
15 квітня 1989 року загинули 96 осіб, понад 760 отримали поранення

У Великій Британії суд присяжних визнав, що загибель 96 осіб на стадіоні "Хіллсборо" в англійському Шеффілді в 1989 році є вбивством. Причинами стали неорганізовані дії поліції, швидкої допомоги та служби безпеки, повідомляє у вівторок, 26 квітня, The Gurdian.

Більшість присяжних прийшли до висновку, що вирішальним фактором стала недбалість колишнього шефа відділення поліції Південного Йоркшира Девіда Дакенфілда. Він відповідав за безпеку під час матчу Кубка Англії "Ліверпуль" - "Ноттінгем Форест", в ході якого і сталася трагедія.

Дакенфілд визнав свою провину в березні 2015 року. Поліцейський вибачився перед родинами загиблих за те, що після трагедії не зізнався у пропуску на переповнений стадіон ще 2 тисяч осіб.

Додаткове судове розслідування трагедії почалося 31 березня 2014 року. У ньому були задіяні свідчення понад 500 свідків тих подій, в тому числі людей, що вижили в тисняві, поліцейських і медичних працівників.

15 квітня 1989 року багатьом уболівальникам не вистачило квитків на матч "Ліверпуля" з "Ноттінгем Форест", і поліція вирішила додатково пустити на стадіон "Хіллсборо" кілька тисяч фанатів. Утворилася тиснява, в результаті якої вболівальники з перших рядів були притиснуті натовпом до залізної сітки, яка відділяла трибуни від ігрового поля.

Зараз ви читаєте новину «Тисняву на стадіоні "Хіллсборо" визнали вбивством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути