четвер, 01 вересня 2011 11:41

Тимощук, Шевченко і Блохін отримають кепки від УЄФА

Тимощук, Шевченко і Блохін отримають кепки від УЄФА

УЄФА оголосив про введення нагороди для європейських гравців, які провели сто чи більше матчів на міжнародній арені. Відтепер вони будуть нагороджуватися пам'ятними кепками і медалями.

31 серпня, УЄФА затвердив нову нагороду для футболістів Європи, які провели сто чи більше матчів на міжнародній арені, повідомляє офіційний сайт Європейського футбольного союзу. Пропозиція була схвалена Виконавчим комітетом УЄФА на червневому засіданні, яке відбулося в Ньоні.

Нагороду у вигляді пам'ятних кепок та медалей отримають гравці, які досягли позначки в 100 матчів за збірну. Перші вручення пройдуть у вересні та жовтні під час домашніх поєдинків відповідних збірних.

Урочисті заходи будуть проходити перед відбірковими матчами Євро-2012 чи товариськими зустрічами національних команд. Як правило, нагороду вручатиме президент національної асоціації.

Глава УЄФА Мішель Платіні з ентузіазмом сприйняв введення нової нагороди.

"Це фантастична ідея, - сказав він сьогодні. - Кожен футболіст, який зіграв сто чи більше матчів за збірну, безумовно, заслуговує на визнання футбольної громадськості. Вручення кепки і медалі на матчі збірної підкреслить досягнення гравця, а також допоможе акцентувати увагу публіки на важливості футболу на рівні національних збірних".

Перші нагороди на найближчих міжнародних поєдинках отримають Андреас Херцог (Австрія - Туреччина), Даріо Шиміч (Хорватія - Ізраїль), Ярі Літманен, Самі Хююпя, Джонатан Йоханссон і Арі Хьєлм (Фінляндія - Нідерланди), Йожеф Божик (Угорщина - Швеція), Пат Дженнінгс (Північна Ірландія - Сербія), а також Дорінел Мунтяну, Георге Хаджі, Георге Попеску та Ласло Белені (Румунія - Франція).

На даний момент відмітки в сто матчів за збірну досягла 109 гравців, серед яких і українці Андрій Шевченко (102 матчі) і Анатолій Тимощук (107 матчів). Повний список гвардійців європейського футболу можна знайти в цьому списку. Як бачимо не залишився без уваги і наставник нашої збірної Олег Блохін, під час свого перебування гравцем провів 112 матчів за збірну СРСР.

Ще цілий ряд футболістів може зіграти сотий матч в самий найближчий час. Отже, подібні вшанування відбуватимуться по всій Європі і далі.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук, Шевченко і Блохін отримають кепки від УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути