середа, 05 квітня 2017 14:23

Тимощук розповів, чому став тренером "Зеніта"

Тимощук розповів, чому став тренером "Зеніта"
"Якщо тебе запрошують у "Зеніт", довго сумніватися не доводиться" - Анатолій Тимощук

Колишній півзахисник збірної України, "Шахтаря", "Зеніта" і "Баварії" Анатолій Тимощук у березні повернувся до Санкт-Петербургу і підписав із "Зенітом" контракт вже як тренер.

Були взимку інші пропозиції про тренерську роботу чи "Зеніт" був єдиним варіантом? Чи не кликали в інший рідний клуб - "Шахтар"?

Була низка пропозицій. Якщо бути точним, то конкретних було три. До цього числа "Шахтар" не входив. Я вибрав "Зеніт", бо тільки починаю кроки в тренерській кар'єрі, а вчитися в команді з чудовим підбором гравців, у такого тренера, як Луческу, - найкращий варіант для молодого тренера.

Що зіграло більшу роль у вашому поверненні до Петербурга - те, що кликав Луческу, чи те, що кликав "Зеніт"?

Коли у тебе є можливість вчитися, отримати перший тренерський досвід у такого фахівця, як Луческу, - сумнівів у виборі практично не залишається. Те саме стосується і клубу - якщо тебе запрошують у таку команду, як "Зеніт", довго сумніватися не доводиться. Один фактор доповнив інший. Я радий, що зараз перебуваю тут і намагаюся приносити максимальну користь команді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба відкинути будь-які ілюзії щодо патріотизму футболістів" - експерт про Тимощука

Рішення Тимощука почати тренерську кар'єру у "Зеніті" під час російсько-української війни викликало осуд в уболівальників. Ультрас луцької "Волині" опублікували петицію, в якій вимагають позбавити екс-капітана збірної України звання "Почесного громадянина Луцька".

Зараз ви читаєте новину «Тимощук розповів, чому став тренером "Зеніта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути