Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 15:24

Тимощук привіз Кубок УЄФА в Київ (ФОТО)

 
В четвер, 5 червня гравець національної збірної України і капітан російського "Зеніта" Анатолій Тимощук презентував у Києві трофей Кубка УЄФА, завойований ним у складі пітерського клубу.

"Хтось краще відпочив би на курорті, погрівся б на пляжі, а я вирішив розділити свою радість із українськими вболівальниками, людьми, які мене підтримують і надихають", − так охарактеризував мету свого турне Тимощук.

"Дуже приємно вшановувати в Будинку футболу, без перебільшення, видатну людину, зірку українського, російського та світового футболу − Анатолія Тимощука, − привітав "винуватця" свята на прес-конференції президент ФФУ Григорій Суркіс. − Дякуємо йому за гарний подарунок − можливість для всіх охочих побачити на власні очі європейський трофей. Тішить, що Тимощук не тільки визначний футболіст, але й справжній патріот". Думку Григорія Суркіса підтримав і міністр України у справах сім"ї, молоді і спорту Юрій Павленко, який подякував Анатолію за підтримку іміджу українського спорту та держави загалом.

"За радянських часів Україна неодноразово святкувала перемоги наших команд у європейських кубках, − продовжив Григорій Суркіс. − На жаль, за часів незалежності ми бачили трофеї в руках лише чотирьох українців − Андрія Шевченка, Богдана Шершуна та Тимощука з Горшковим. Одначе ми сподіваємося, що і наші тріумфи − не за горами. А також віримо, що той же Анатолій, уже разом із збірною України, подарує нам ще один визначний успіх − вихід до фінальної частини чемпіонату світу-2010".

Визнаючи непересічний внесок Анатолія у розвиток і популяризацію українського футболу, Григорій Суркіс вручив йому найвищу нагороду ФФУ − медаль "За заслуги".

Відповідаючи на запитання журналістів, Тимощук зазначив, що його абсолютно не втомили постійні переїзди з міста до міста з Кубком УЄФА. "Роблю це від щирого серця, тому це анітрохи не напружує, − підкреслив Анатолій. − Можливо, побачивши справжній європейський трофей, численні хлопчики, які мріють про кар"єру футболіста, працюватимуть ще більш наполегливо й натхненно. Адже правду кажуть, що 10% успіху − то талант, а все інше − важка праця. Принаймні, так було у моєму випадку".

З Києва Тимощук, найімовірніше, вирушить до Санкт-Петербурга. Нагадаємо, що до приїзду в столицю півзахисник збірної України разом із Кубком УЄФА відвідав рідний Луцьк та Донецьк, де провів значну частину своєї професіональної кар"єри у складі "Шахтаря".

Напередодні ще один український тріумфатор Кубку УЄФА Олександр Горшков представив трофей у Луганську.

ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Тимощук привіз Кубок УЄФА в Київ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути