середа, 18 жовтня 2017 09:02

"Ти ніколи не будеш іти один": як "Шахтар" переміг на атмосферному стадіоні "Фейєноорда"
20

Фото: Ірина Козюпа

Донецький "Шахтар" переміг нідерландський "Фейєноорд" в матчі Ліги чемпіонів з рахунком 2:1 і везе з Роттердама 3 очки.

"Коли наші фанати встають з місць і починають тупцювати, то ареною ідуть хвилі. Наш стадіон старий, але найатмосферніший у світі. Втім, ви все самі побачите увечері", - загадково посміхається один з вболівальник "Фейєноорда".

Чоловік працює кухарем в кафе Роттердама, розташованому у вітряку. Матч проти "Шахтаря" планує дивитися по телевізору.

"Якщо ваша команда виграє, то будьте обережні з вболівальниками "Фейє". Деякі з них трохи божевільні", - крутить пальцем біля скроні чоловік.

За дві години до стартового свистка біля воріт вже збираються черги. Більшість — дорослі чоловіки. Стюарди швидко обшукують кожного вболівальника. Один чоловік підняв руки в гору. У двох пальцях димить недокурена сигарета.

Олег Кудрик, Сергій Кривцов та Іван Петряк у спортивній формі "Шахтаря" сідають на трибуну. Футболісти не потрапили в заявку на матч.

В цей час головний тренер "Фейєноорда" Джованні ван Бронкхорст дає інтерв'ю нідерландським журналістам.

На стадіоні немає жодного вільного місця. Більшість глядачів весь матч стоять ногами на своїх сидіннях. Багато фанатів курять. Це тут не заборонено.

Стадіон нагадує один суцільний фан-сектор. Конструкція арени тільки підсилює шумову підтримку. "Де Кюйп" просто кипить, коли команди виходять на поле.

На стадіоні немає жодного вільного місця. Більшість глядачів весь матч стоять ногами на своїх сидіннях. Багато фанатів курять

Трибуни злагоджено, ніби за чиєюсь командою, голосно підтримують своїх і грізно, навіть агресивно реагують на команду суперника.

Поки гравці "Шахтаря" адаптовувалися до середовища, то пропустили м'яч у свої ворота. Бейгерс вдало зіграв на добиванні після удару Вільєни, який відбив перед собою П'ятов.

Але після 20 хв матчу емоції йдуть на спад. Фанати не витримують заданого темпу і вже не так енергійно реагують на події на полі. В кількох моментах добре чути "Вперед, "Шахтар" від фан-сектора "гірників".

Те саме стосується гри "Фейєноорда". Таке враження, що вона залежить від активності фанатів на трибунах.

На 24 хв Бернард холоднокровно розбирається з воротарем "Фейєноорда" Джонсом.

На перерву фанати провели "Фейєноорд" оплесками.

На 54-й хвилині Бернард головою замкнув навіс Бутка. Після свого другого голу у матчі бразилець підняв руки вгору і привітав український фан-сектор.

Після другого м'яча "Шахтаря" "Де Кюйп" мовчить. Знову оживає, коли "Фейєноорд" проводить заміну. Вся арена аплодує футболістові, який залишає поле. Арена влаштована так, що лави запасних знаходяться навпроти входу у роздягальню. Гравцеві треба обійти половину стадіону, щоб потрапити у підтрибунне приміщення. Цей обхід нагадує коло пошани. Звичайно, якщо ви у червоно-білій формі.

Заміни суперника супроводжуються менш приємними звуками.

Вболівальники аплодують своїй команді навіть попри поразку. В цей момент звучить пісня "You'll Never Walk Alone"

На 74-й хв Ярослав Ракицький отримує другу жовту картку і залишає поле. Центральний захисник пропустить наступний матч "гірників" в Лізі чемпіонів. Для таких ситуацій у місцевих фанатів є окремий ритуал — всі піднімають руки вгору і активно махають ними навхрест.

Господарям не вдається скористатися чисельною перевагою. Матч завершується з рахунком 2:1 на користь "Шахтаря".

"Гірники" дякують фан-сектору, а гравці "Фейєноорда" взагалі всієї командою обходять стадіон по колу. Вболівальники аплодують своїй команді навіть попри поразку. В цей момент звучить пісня "You'll Never Walk Alone". Виглядає дуже символічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Шахтар" у меншості вистояв проти "Фейєноорда"

В середу "Шахтар" повернеться до Києва, де 22 жовтня зіграє в матчі чемпіонату України проти "Динамо".

У наступному турі, 1 листопада, "Шахтар" прийматиме "Фейєноорд" в Харкові. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку. Прямий ефір на каналі "Україна".

У паралельному матчі "Манчестер Сіті" вдома переміг "Наполі" 2:1. Турнірне становище в групі F після трьох турів: 1. "Манчестер Сіті" - 9 очок; 2. "Шахтар" - 6; 3. "Наполі" - 3; 4. "Фейєноорд" — 0.

Зараз ви читаєте новину «"Ти ніколи не будеш іти один": як "Шахтар" переміг на атмосферному стадіоні "Фейєноорда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути