середа, 29 листопада 2017 20:10

"Тепер він дивиться футбол зверху": вшанували відомого українського телекоментатора
14

Відбувся третій турнір пам’яті Сергія Панасюка
Фото: Ірина Козюпа
Відбувся третій турнір пам’яті Сергія Панасюка
Відбувся третій турнір пам’яті Сергія Панасюка
Відбувся третій турнір пам’яті Сергія Панасюка
Відбувся третій турнір пам’яті Сергія Панасюка

%photogallery%}

У вівторок, 28 листопада, в Києві відбувся третій футбольний турнір, присвячений пам'яті коментатора телеканалів "Футбол 1" / "Футбол 2" Сергія Панасюка.

25-го листопада Сергію Панасюку виповнилося б 36 років. 33-річний коментатор помер 4 квітня 2015 року. Смерть настала через серцевий напад під час гри у футбол.

Уже третій рік поспіль друзі, колеги та родичі Сергія Панасюка збираються на турнір його пам'яті. Цього року участь у турнірі взяли команди телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2", "Україна", "2+2", команда друзів та родичів Сергія Панасюка, яка приїхала до Києва з Чернівців. На поле вийшов батько Сергія та його рідний брат, а на трибунах вболівала вся сім'я відомого українського коментатора.

"Сергій любив футбол, він був чудовим коментатором, справжнім професіоналом своєї справи. Думаю, він був би радий побачити такі матчі – матчі своїх друзів. На жаль, він може дивитися на них тільки зверху. У нього, скажімо так, коментаторська позиція, з якої йому видно все. Але найголовніше, що він бачить не тільки футбол, а й почуття тих друзів, які збираються на цьому турнірі", – розповів директор телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" Олександр Денисов.

У першому півфінальному матчі команда телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" здобула перемогу з рахунком 7:2 над командою каналу "Україна". У другому півфіналі зіграли команди каналу "2+2" та друзів Сергія Панасюка, де команда з Чернівців виявилась сильнішою за журналістів. Рахунок матчу 6:4 на користь чернівчан.

У матчі за третє місце представники каналів "Україна" та "2+2" в очному протистоянні боролися за бронзу. Підсумковий рахунок 4:2 на користь команди каналу "2+2".

Фінальний матч приніс 10 голів. Перемогу команді телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" приніс хет-трик Віктора Вацка, який став найкращим бомбардиром турніру.

Після закінчення фінального поєдинку шеф-продюсер телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" Іван Гресько і матір Сергія Панасюка вручили нагороди учасникам турніру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ці хлопці точно б не отримали як "Металург" 9 голів" - у Києві пройшов турнір пам'яті Сергія Панасюка

Сергій Панасюк спеціалізувався на матчах іспанського, італійського та англійського чемпіонатів.

Він помер суботнім вечором, а ще вдень відпрацював матч чемпіонату Італії між "Ромою" та "Наполі".

2002-го Панасюк став переможцем конкурсу коментаторів. Організатор — телеканал СТБ, якому потрібні були журналісти для роботи на чемпіонаті Італії.

18 листопада 2008-го медіа група "Україна" запустила в ефір телеканал "Футбол". Сергій працював на ньому від початку і до останнього дня свого життя.

Коментував матчі Євро-2012, Ліги чемпіонів, Ліги Європи, відбіркові матчі збірних, поєдинки національних чемпіонатів. У 2010 році Сергій Панасюк був серед номінантів премії "Телетріумф" на звання найкращого спортивного коментатора.

У побуті Панасюк відзначався своєю флегматичністю. Одного разу він ледве не запізнився на матч "Таврія" — "Динамо", приїхавши до Сімферополя. Панасюк вирішив побувати на морі до початку матчу і прибіг до коментаторської кабіни за дві хвилини до стартового свистка.

Сергій похований в рідних Чернівцях.

Зараз ви читаєте новину «"Тепер він дивиться футбол зверху": вшанували відомого українського телекоментатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути