вівторок, 07 червня 2011 10:08

Теніс. Долгополов вирвав перемогу в стартовому матчі Халле

Теніс. Долгополов вирвав перемогу в стартовому матчі Халле

Перший ігровий день на турнірі в Халле (Німеччина) завершувався матчем між сьомим "сіяним" українцем Олександром Долгополовим і голландцем Робіном Хаасе.

Початок зустрічі виявилося за представником Нідерландів. Зробивши брейк у самому дебюті, Хаасе успішно тримався за свою подачу, і практично не чинив опору на чужий. Приміром, один з геймів Долгополов виграв секунд за 45, чотири рази подавши з першої спроби. У результаті через 23 хвилини після початку матчу Хаасе вийшов подавати на сет і навіть заробив матчбол, але наш тенісист зумів відіграти і зрівняти рахунок - 5:5. Однак на тай-брейку, якого довелося чекати майже стільки ж, скільки тривали стартові 9 геймів, сильнішим виявився голландець.

Невдало для Долгополова почалася і друга партія. Олександр програв спочатку чужу подачу, а потім і свою. Проте до цього часу українець вже як слід намацав слабке місце суперника, і почав безжально на нього тиснути. Справа в тому, що Хаасе вкрай невдало грав низькими м'ячами, тому Долгополов намагався практично завжди посилати м'яч якомога нижче над сіткою. 0:2 на старті сету перетворилися на 4:2 на користь українця. І незважаючи на те, що Хаасе потім вдалося відігратись, наш тенісист зумів зробити ще один брейк і зрівняти рахунок по партіях.

Вирішальний сет проходив більш рівно, але лише до тих пір, поки у восьмому геймі під час одного з розіграшів у голландця не "поїхала" нога. Взагалі, обидва тенісиста за матч неодноразово падали. Хаасе кілька хвилин надавав допомогу лікар, завдяки якому він все ж зміг продовжити гру, але чинив опір Долгополову зовсім недовго.

У наступному раунді Олександр зустрінеться з німцем Філіпом Кольшрайбером, котрий також у трьох сетах обіграв свого співвітчизника Седріка-Марселя Стебе (6:4, 3:6, 6:1).

АТР 250. Халле (Німеччина). Трава. Призовий фонд - € 750.000.

Одиночний розряд. Перший раунд.

Р. Хаасе (Голландія) - А. Долгополов (Україна) - 7:6 (4), 4:6, 4:6. 

Зараз ви читаєте новину «Теніс. Долгополов вирвав перемогу в стартовому матчі Халле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути