Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2016 08:00

Телебачення готове дати клубам УПЛ 102 мільйони гривень

Телебачення готове дати клубам УПЛ 102 мільйони гривень
Олександр Денисов, директор телеканалів "Футбол 1/2"

Сьогодні на засіданні робочої групи за форматом наступних чемпіонатів представники телебачення озвучили клубам суми, на які ті можуть розраховувати в найближчих сезонах.

Суть пропозиції зводиться до такого. Два телетранслятора збираються об'єднати зусилля і створити спільний пул, з якого будуть розподілятися кошти.

У перший сезон (2016/2017) бюджет загального пулу складе 102 мільйона гривень, а формат припускає 12 команд з наступною розбивкою на шістки (6+6). Грошові кошти розподілятимуться за таким принципом:

- Близько 30% від загальної суми будуть розподілятися між командами рівними частками. Якщо бути точним, то на початку чемпіонату кожен клуб отримає 2,5 мільйона гривень.

- 50 відсотків від 102 мільйонів гривень будуть розподілені в залежності від зайнятого клубом місця.

- Близько 20 відсотків ТВ-грошей піде на бонуси за перемоги. Кожна перемога в чемпіонаті буде оцінюватися в 100 000 гривень. У випадки нічиї ці 100 000 переходять до статті преміювання клубів залежно від зайнятого ними місця.

Також стало відомо, що в кожному наступному сезоні телетранслятори готові збільшувати фінансування на 25 відсотків.

У випадку, якщо клуби не підуть на зустріч ТБ, то, швидше за все, не всі поєдинки наступного сезону ми зможемо побачити в ефірі. Розглядається варіант, при якому глядачі зможуть побачити тільки 30 відсотків матчів УПЛ.

Якщо ж клуби погодяться із запропонованим представниками робочої групи варіантом, телеканали готові забезпечити виробництво і показ кожного з 192 матчів у сезонах 2016/2017, 2017/2018 і далі. До слова, вже в сезоні 2018/2019 і далі телевізійники готові розглядати варіант, при якому в чемпіонаті беруть участь 16 команд.

У нашому чемпіонаті регламенту не існує

"Клубам сподобалася ідея. Вона прозора і дозволить розраховувати на відродження інтересу до нашого чемпіонату. У наступні чотири роки готові збільшувати бюджет ТВ-пулу.

Радий, що "2+2" та канали групи "Футбол" знайшли компроміс і готові разом діяти. Рішення ще не остаточне, але за форматом чемпіонату на 90 відсотків вирішили, що в найближчі два сезони буде 12 команд", - зазначив директор телеканалів "Футбол 1" і "Футбол 2" Олександр Денисов.

Наступна зустріч робочої групи запланована на 5 лютого.

Оптимальна в нинішніх умовах схема розіграшу чемпіонату України з футболу в прем'єр-лізі?

Зараз ви читаєте новину «Телебачення готове дати клубам УПЛ 102 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути