Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 12:31

Тарпіщев включив Шарапову до складу олімпійської збірної Росії

Президент Федерації тіниста Росії (ФТР) Шаміль Тарпіщев назвав імена тенісистів, які виступлять на Олімпіаді 2008 року в чоловічому і жіночому одиночному розряді. За словами Тарпіщева, склад команди можна вважати сформованим, а зміни у ньому можуть відбутися тільки у разі непередбачених обставин.

На Іграх у Пекіні чоловічу збірну Росії представлятимуть Микола Давиденко, Михайло Южний, Ігор Андрєєв і Дмитро Турсунов, а жіночу - Марія Шарапова, Світлана Кузнецова, Ганна Чакветадзе і Олена Дементьєва.

Тарпіщев, який також є капітаном чоловічої і жіночої збірних Росії в Кубку Девіса і Кубку Федерації, підкреслив, що при виборі гравців, які виступлять на Олімпіаді-2008, він суворо дотримувався спортивного принципу. Місця в збірній (по чотири в чоловічій і жіночій команді) отримали тенісисти, які займають вищі позиції в світовому рейтингу.

Що стосується парного розряду, то остаточного рішення з приводу складу дуетів Тарпіщев поки не прийняв. У чоловіків одну пару складуть тенісисти, які виступатимуть в одиночному розряді, а іншу - гравці, які спеціалізуються саме на цьому виді програми.

Ситуація з жіночими парами для Тарпіщева більш визначена. Один дует складуть Дінара Сафіна і Віра Звонарьова, а в другому партнером Світлани Кузнецової буде або Ганна Чакветадзе, або Олена Дементьєва. Таким чином, Марія Шарапова виступить на Олімпіаді тільки в одиночному розряді.

"Весь Спорт"

Зараз ви читаєте новину «Тарпіщев включив Шарапову до складу олімпійської збірної Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути