субота, 20 листопада 2010 15:08

Талісмани Євро-2012 почали подорож країною зі Львова (ФОТО)
6

У суботу, 20 листопада, у Львові презентували офіційні талісмани Євро-2012. Ними стали два чоловіки-близнюки. Один - у жовто-блакитній футбольній формі, інший - у червоно-білій.

Від суботи талісмани мандруватимуть містами України. Почали зі Львова. Тут вони пробудуть два дні. У неділю у закладі швидкого харчування "Макдональдз" відвідувачі зможуть проголосувати за імена талісманів. Серед варіантів - Славек і Славко, Стремко і Стримко, Кладек і Ладко.

"Ми раді, що презентація офіційних символів чемпіонату Європи з футболу 2012 розпочалась саме зі Львова. Це одне з найкрасивіших міст України, - сказав на прес-конференції генеральний директор "МакДональдзу" Іан Борден. - У 2011 та 2012 роках компанія "МакДональдз" продовжуватиме програму "Супроводжуй футболістів на Чемпіонаті Європи з Футболу УЄФА ЄВРО 2012". Міста-господарі Євро будуть активно задіяні у програмі. Так, у Львові до програми буде відібрано 30 дітей віком від 6 до 10 років. Фіналісти програми отримають незабутній на все життя подарунок – можливість вийти на поле пліч-о-пліч із кращими футболістами Європи перед матчами чемпіонату УЄФА ЄВРО 2012 в Україні. Загалом в Україні взяти участь у програмі зможуть 220 дітей".

Директор турніру "Євро-2012" в Україні Маркіян Лубківський переконаний, що українці полюблять своїх талісманів.

"В Швейцарії та Австрії талісманів два тижні не хотіли визнавати, а потім вони всім полюбилися. Так і в нас буде, - зазначив Лубківський. - Вони спрямовані насамперед на дитячу аудиторію. В основі появи талісманів лежить казка про Котигорошка. Це було дискретно помітно у мультику, присвяченому цим персонажам. Для талісманів не потрібно шукати реальних імен, бо вони є казковими персонажами. Талісманів грають українські актори. Не хочу називати їх імена. Відтепер турнір одержав свою візуалізацію. Талісмани - один із обов'язкових етапів Євро-2012".

Міський голова Львова Андрій Садовий на презентації талісманів пообіцяв, що найближчим часом громада міста збереться на відкриття нового стадіону та терміналу летовища.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Талісмани Євро-2012 почали подорож країною зі Львова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути