пʼятниця, 29 листопада 2019 11:04

Таблиця коефіцієнтів: Україна втрачає одну команду

Таблиця коефіцієнтів: Україна втрачає одну команду
Шепелєв був одним із найгірших у складі киян

Завершився 5-й тур єврокубків, який не приніс турнірних змін у топ-10 таблиці коефіцієнтів УЄФА. На жаль, неприємні новини Україна все одно отримала. Про це пише football24.

За підсумками 5-го туру Ліги Європи стало відомо, що Україна втратить як мінімум одну команду в єврокубках. Олександрія програла Вольфсбургу та не має жодних шансів вийти у плей-офф. Поєдинок проти Гента – останній шанс підопічних Володимира Шарана здобути бодай одну перемогу в турнірі та принести очки Україні в таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Розчарувало і Динамо – кияни поступилися Мальме та опинилися на межі вильоту з єврокубків. Ця поразка стала першою для "біло-синіх" в груповому турнірі, але в їхньому активі лише одна перемога у 5-ти матчах. Тепер команді Михайличенка для збереження шансів на плей-офф слід обов'язково перемагати Лугано в поєдинку заключного туру.

Єдиною українською командою, яка цього тижня здобула очки, став Шахтар. "Гірники" втримали виїзну нічию з Манчестер Сіті, після якої зберігають хороші шанси на плей-офф Ліги чемпіонів. Втім, команда Каштру може і взагалі залишитися без єврокубків, якшо програє Аталанті в останньому турі, а Динамо Загреб здолає Ман Сіті.

Таким чином, 3 українські клуби за підсумками тижня лише 1 очко (0,2 бала) зусиллями Шахтаря. В таблиці коефіцієнтів Україна посідає 10 місце, яке дає право на участь у Лізі чемпіонів 2020/21 двох команд. Щоправда, віце-чемпіон стартуватиме на одну стадію раніше – вже у другому раунді кваліфікації.

Конкуренти України продемонстрували кращі результати. Нідерланди, які посідають 9 місце, набрали 4 очки (0,8 бала) та збільшили відрив від України. Туреччина – наш конкурент у боротьбі за 10-ту сходинку – поповнила свій доробок на 0,6 бала та скоротила відставання. Тепер Україну від Туреччини відділяє лише 0,9 бала, причому у турків наразі виступають 4 команди у єврокубках.

Якщо Україна опуститься за підсумками сезону на 11 місце, то втратить гарантовану путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів.

Ситуація ускладнюється тим, що влітку 2020 року Україна втратить 9,800 балів, зароблених у сезоні 2015/16. Абсолютно у всіх наших конкурентів втрати будуть суттєво меншими: 7,400 – у Бельгії, 6,600 – у Туреччини, 3,800 – у Австрії, 5,750 – у Нідерландів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист киян провалився: головні висновки матчу "Мальме"- "Динамо"

Лідирує традиційно Іспанія, далі йдуть Англія та Німеччина. Італія і Франція замикають топ-5.

Зараз ви читаєте новину «Таблиця коефіцієнтів: Україна втрачає одну команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути