пʼятниця, 24 квітня 2009 11:49

Свідок бою розповів як Маскаєв "місив" Віталія Кличка

Свідок бою розповів як Маскаєв "місив" Віталія Кличка
Багаторічний головний тренер збірної Збройних сил СРСР і Росії з боксу, чемпіон Європи 70-х років Віктор Ульянич, свідок бою Маскаєв - Кличко 18-річної давнини на першість Збройних сил СРСР - розповів, як проходив цей двобій.

"Я добре пам"ятаю поєдинок Олега і Віталія на першості Зройних сил СРСР в 1991 році. Не можу сказати, що точно по секундах, але багато деталей того бою моя пам"ять зберегла. Підтверджую, Маскаєв виграв без питань, технічним нокаутом. Сам бій проходив в Узбекистані, можна сказати, у Олега вдома. Він був гранично мотивований, з моральної точки зору, його перевага не викликала сумнівів.

        Сам бій був далекий від того, щоб називатися видовищем, я такі не дуже люблю, якщо чесно. Олег у своєму стилі "знищував" Кличка, високо тримав руки і наносив безліч ударів.

Віталій - тоді дуже худий, з довгими руками - прагнув не підпускати Маскаєва близько. Чудово пам"ятаю, як його тренер у кутку, відомий київський фахівець Анатолій Клеманов постійно кричав: "Тримай його на дистанції, не підпускай його!" - за що навіть отримав від рефері зауваження. Клеманов, на жаль, нещодавно помер. У якийсь момент, коли Маскаєв зовсім "замісив" суперника, з кута Кличка викинули рушник.

Про травму або ще які причини цього рішення я не чув. До речі, досвід того поєдинку я використовував при підготовці іншого нашого відомого важкоатлета 90-х років, призера Олімпійських ігор Олексія Лезіна. У 1994 році на турнірі в Тунісі він також зустрічався з Кличком і, як і Маскаєв, переміг", - розповідає Ульянич.

Не впустив можливості вставити свої п"ять копійок і сам Маскаєв:

"Все, що я раніше казав, підтверджує свідок двобою з Віталієм Кличком, якого ми нещодавно знайшли. Наша зустріч відбулася так... На мій бій з Річем Боруффом до Саранську приїхав відомий у минулому боксер, а нині тренер ЦСКА Олександр Дугаров. Ми з ним зустрілися, і він розповів, що на тому поєдинку з Кличком був присутній головний тренер збірної Збройних сил СРСР та Росії з боксу, чемпіон Європи 70-х років Віктор Ульянич. Віктор Петрович повністю підтвердив мої спогади. Отже тепер, сподіваюся, всі крапки над "i" розставлені".

allsport.ru, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Свідок бою розповів як Маскаєв "місив" Віталія Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути