середа, 18 січня 2012 18:21

Швейцарський клуб чеченського бізнесмена зі скандалом виключили з чемпіонату країни

Швейцарський клуб чеченського бізнесмена зі скандалом виключили з чемпіонату країни

Швейцарський клуб "Ксамакс" з Невшателя, куплений в минулому році чеченським бізнесменом, зі скандалом виключений з розіграшу національного чемпіонату. Про це в середу, 18 січня, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на місцеві футбольні влади.

Швейцарська асоціація прийняла такі жорсткі заходи після того, як викрили власника "Ксамакса" Булата Чагаєва в підробці документів, які підтверджували фінансову спроможність клубу.

Нагадаємо, чеченський бізнесмен придбав скромний колектив минулої весни, і з тих пір шум навколо нього практично не вщухає. У клубі змінилося багато гравців і співробітників. Так, наприклад, нинішній тренер - уже шостий з травня. А клубним президентом тим часом став Іслам Сатуєв - чеченець, якому було відмовлено у статусі біженця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" розтрощив швейцарський "Ксамакс"

При цьому від "Ксамакса" раніше вже відвернулися спонсори, серед яких банк Credit Suisse. Експерти висловлювали сумнів, що інші банки погодяться прийняти гроші Чагаєва. Зокрема, невшательські банкіри посилаються на швейцарський закон проти відмивання грошей, що зобов'язує їх суворо стежити за походженням коштів клієнтів.

Клуб перестав виплачувати зарплату гравцям, за що був позбавлений восьми очок.

У підсумку на Чагаєва було заведено кілька кримінальних справ.

Варто зазначити, що сама команда в даний час знаходиться в Дубаї, де має взяти участь в Dubai Cup. Серед інших в цьому турнірі бере участь і донецький "Шахтар".

Зараз ви читаєте новину «Швейцарський клуб чеченського бізнесмена зі скандалом виключили з чемпіонату країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути