Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2020 21:00

Швейцарія матиме статус фаворита у матчі проти України

Швейцарія матиме статус фаворита у матчі проти України
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

17 листопада збірна Швейцарії прийме національну команду України у матчі 6 туру Ліги націй. Господарям поля, щоб залишитися в елітній лізі турніру, потрібно обов'язково перемагати,. Команду Андрія Шевченка влаштує і нічия.

Швейцарія підходить до матчу в ролі фаворита. Емоційний та фізичний стан команди Володимира Петковича кращий, ніж у суперника.

Хоча у господарів є свої проблеми зі складом. Через дискваліфікацію не зможуть зіграти захисник "Боруссії", Менхенгладбах Ніко Елведі та півзахисник "Аталанти" Ремо Фройлер. Обидва футболісти є важливими для команди Петковича. Через позитивний тест на коронавірус ще раніше опинилися поза грою захисники Сільван Відмер та Джордан Лотомба, але вони ніколи не були основними. У Швейцарії є можливість проводити ротацію, тасувати склад, посилювати гру, довикликати нових гравців, тоді як Шевченко обмежений 12-13 футболістами - коронавірус та травми.

У першому матчі суперник володів перевагою, але це їм нічого не дало

Не менш важливо, що Швейцарія буде грати другий поспіль матч вдома. Уникнувши перельотів, вони зможуть спокійно готуватися до матчу. Україна за шість днів проведе третю поспіль гру на виїзді.

В емоційному плані суперник збірної України теж має перевагу. Швейцарія виконала завдання у 5 турі та взяла очки у матчі проти Іспанії, що її дозволило поборотися за збереження місця у групі А Ліги націй. Голкіпер швейцарців Ян Зоммер відбив два пенальті від капітана Іспанії Серхіо Рамоса. Напротивагу цьому команда Шевченка двічі поспіль програла та не може похвалитися реалізацією моментів .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про потенційного новачка збірної України

Не варто чекати, що Швейцарія "полетить" вперед та атакуватиме українців із перших хвилин. У матчі з іспанцями "наті" чекали, розуміючи, що грати у відкритий футбол проти такого суперника – вкрай небезпечно. Тому не варто вірити словам Петковича .

Команді Шевченка краще грати у свій футбол, намагатися самим форсувати гру, а не сподіватися на захист та удачу

У першому матчі команд швейцарці вже володіли територіальною перевагою, але це їм нічого не дало. У матчі проти Німеччини українці теж гостро контратакували, граючи від оборони. Команда Петковича чекатиме на помилку суперника та підтискати на найбільш болючі місця. Хиби в захисті збірної України точно будуть. Фланги захисту у команди Шевченка виглядають зовсім не надійно. Фізично нашим теж буде непросто у напруженому графіку матчів.. В команді Шевченка є молоді гравці, які можуть не витримати тиску за результат.

Збірній України не потрібно "зачинятися" у бажанні відстояти нічию. Зараз сильно виглядає середина поля українців, де сконцентровані лідери команди – Зінченко, Малиновський, Марлос. У матчах проти Польщі та Німеччини збірна створила чимало моментів біля воріт суперника. Команді Шевченка краще грати у свій футбол, намагатися самим форсувати гру, а не сподіватися на захист та удачу .

Отже, нас влаштує нічия або поразка з рахунком у один м'яч, але за умови, що заб'ємо не менше двох – 2:3, 3:4.

Матч Швейцарія – Україна відбудеться 17 листопада, вівторок, і розпочнеться о 21:45 за Києвом. О 21:00 стартує текстова трансляція на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія матиме статус фаворита у матчі проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути