вівторок, 12 червня 2012 19:48

Шведи шукають повій, а киянам заважає нічна дискотека
6

Через Євро-2012 мешканці столиці відчувають дискомфорт. Зокрема, кияни скаржаться на гучні нічні дискотеки.

"Я розумію, що Євро - це велике свято. Розумію, що його не уникнути і всіх підтримую. Але навіщо з 12.15 ночі до третьої ранку дискотеку врубати? При чому до футболу дискотека щодня? Ми всім будинком стогнемо", - обурилася киянка Лариса Іващук.

Будинок, в якому мешкає жінка, знаходиться на розі вул. Городецького та Хрещатику. Це поруч із фан-зоною.

"До третьої ночі заснути не могла. Вдома ходуном ходили всі меблі та квіти. Спека, а вікно відкрити неможливо. У Німеччині Меркель всіх закликала не їхати в Україну, бойкотувати. І побудувала німцям там свою фан-зону. Там подбали про людей. Шкалу гучності не перебільшують, бо вона шкідлива. А в нас роблять ще голосніше та голосніше", - розповіла вона.

Жінка каже, що міська влада не подбала про туалети.

Автор: Фото: Ірина Рибакова
 

"Весь вечір та ніч до нас у куток бігали вболівальники. Кажу їм: " У вас же там в фан-зоні туалети стоять. Чому до нас іти?". Відповідають, що пива напились, не вистачає. Іноземці теж були. Говорили російською. Питаю - навіщо їм стільки пива пити? Ми вночі дворик зі шлангу водою мили, щоб не воняло тут",- додала вона.

Сьогодні фан-зону Євро-2012 на столичному Хрещатику відкрили о 14.00. До цього охоронці нікого не пускали, не пояснюючи причин.

Автор: Фото: Ірина Рибакова
 

"Я дитину привезла спеціально сюди. Вона так хотіла все побачити. А тільки у черзі біля "Перепічки" підслухала від продавців, що працюватиме фан-зона після обіду. Ніхто нічого не каже. Ну як це так? - скаржиться 34-річна Іванна Репницька зі столичної Троєщини. - Сумно тут. Зовсім немає атмосфери свята та мало українських прапорів".

Івана пояснює, що футбольний фанат в родині - тато.

"Але вчора всі дивились футбол. Донька, 11-річна Настя, теж з нами телевізор дивилась. Ще на балконі голосно вболівала за нашу збірну. Тільки витримала перший тайм. Сьогодні повтори показувала їй в інтернеті. Сьогодні будемо за Польщу вболівати", - розповіла жінка.

Автор: Фото: Ірина Рибакова
 

18-річна Аліна Семененко в жовто-блакитній атласній сукні тримає в руках тіні для повік. Вони жовтого та синього кольору. Всім охочим малює на щоках український прапор. Але до неї майже ніхто не підходить.

"Я перемогла на конкурсі краси Євро-2012. У ньому брали участь 650 інших моделей зі всієї України. Я всіх обійшла. Знімалася у промо-ролику "Чекаємо на Євро" разом із польською переможницею Ольгою Бейзін з Варшави", - уточнила дівчина.

Аліна народилась в Криму, зараз живе у Дніпропетровську.

"Організатори пояснили, що сьогодні маю всіх розфарбовувати", - додала вона.

Автор: Фото: Ірина Рибакова
 

На Майдані сьогодні мало шведських вболівальників. Вони гуляють містом, розглядають столичні пам'ятки. Півсотні шведів п'ють пиво у фан-зоні. У фонтані навпроти ресторану "Кобзар" бавляться двоє шведських дітей. За ними спостерігає батько.

Автор: Фото: Ірина Рибакова
 

"Їх так шкода, що вчора програли, - каже 22-річна Олександра Бірук, заступник координатора фан-зони. - Вчора шведи засмутилися настільки, що йшли через всю фан-зону із похиленими головами, ні з ким не розмовляли. Ми намагалися їх підбадьорити і говорили "спасибі за гру". А вони відповідали: "На наступному матчі ми себе ще покажемо!". Але в цілому їм подобається, що тут всі ставляться до них по-доброму, всі посміхаються".

Волонтер уточнює, що найпоширеніше питання від іноземців: як дістатися до шведського містечка на Трухановому острові.

"Як не дивно, всі іноземці знають наші пам'ятки. У них такі цікаві мапи міста з картинками, як Київ в мініатюрі. Показують нам картинку будівлі на карті, наприклад. А ми просто підказуємо напрям, як туди пройти. Останнього разу підказувала, як пройди до Михайлівської площі", - додає.

Сумують біля фан-зони чоловіки, переодягнені в казкових героїв. Іноземці дивляться на них перелякано.

Автор: Фото: Ірина Рибакова
 

"Не підходили, не просили сфотографуватись. Питали тільки - чи не спекотно нам", - каже хлопець у чорно-жовтому костюмі казкового дракона.

Каже, що представлятись не має права, заборонили роботодавці.

37-річний Естік Огрія зі шведського міста Йончьопінг пришов у фан-зону близько 15.00. Зізнається, що родичі не знають, де він зараз знаходиться.

"Сказав своїй жінці, що поїду грати у сквош. Вона ніколи не хоче пускати мене в інші країни, - дихає перегаром чоловік. - Чув, що Україна - дуже красива країна. Але має деякі проблеми з економікою і корупцією. Мафія тут сильна. Є ознаки диктатури. Але ми почуваємося добре. Їжа смачна, пили багато пива "Оболонь". Досі не знайшли повій у Києві. Чи не знаєте, де їх шукати?".

Зараз ви читаєте новину «Шведи шукають повій, а киянам заважає нічна дискотека ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути