середа, 27 червня 2018 19:42

Шведи розгромили Мексику та зайняли перше місце в групі: відеоогляд матчу

Шведи розгромили Мексику та зайняли перше місце в групі: відеоогляд матчу
Шведи відвантажили три сухі м'ячі у ворота Мексики. Фото: Фіфа

Один із найінтригуючих квартетів Кубка світу феєрично заверишив груповий етап. У третьому турі групи F зустрічались Мексика та Швеція.

"Швеція, яку турнірна ситуація змушувала атакувати з перших хвилин, розпочала активніше та вже в дебюті матчу створила два небезпечні моменти поблизу воріт мексиканців. Спочатку Берг і Тойвонен дивом не зуміли завдати удару з лінії воротарського, а згодом вже Очоа врятував "тріколор" після пострілу Форсберга зі штрафного під поперечку.

Скандинави продовжували тиснути на ворота Очоа і на 12-й хвилині міг відзначатись Берг, завдавши удару ножицями з декількох метрів. Але і цього разу м'яч зовсім трішки не влучив у рамку.

Мексиканці вперше реально загрожували воротам Осльсена на 17-й хвилині, коли Вела з лінії штрафного майданчика фірмовим обвідним ударом цілив в дальній кут, але сфера по-зрадницьки пройшла поруч зі стійкою. А вже за мить супермомент втратив Форсберг, який без опіки метрів з 10-ти в дотик пробив над поперечкою.

Після чергового стандарту м'яч відскочив до ніг шведського форварда, який з вбивчої відстані не зумів переграти неймовірного Очоа. На третій компенсованій хвилині до першого тайму Берг втратив ще одну нагоду, пробивши в бокову сітку воріт. На цьому й звершився класний перший тайм у виконання "трьох корон".

Після перерви шведи продовжували гнути свою атакувальну лінію та справедливо відкрили рахунок. М'яч від ноги Классона відскочив до Аугустінссона, а той з близької відстані просто "прошив" Очоа, який зреагував на удар, але не зумів врятувати свою команду.

На 62-й хвилині шведи й взагалі відправили мексиканців у нокдаун. Берг під час швидкої конратаки був збитий у штрафному майданчику "тріколор" Ектором Морено, а Пітана без вагань призначив пенальті. Холоднокровний Гранквіст потужно пробив у дев'ятку та подвоїв перевагу шведів.

Попри комфортну перевагу збірна Швеції не зупинялась та довела справу до розгрому. Щоправда, третій гол скандинавської команди став одним з головних курйозів ЧС-2018. Після прострілу з правого флангу Альварес незграбно намагався вибити м'яч та влучив собі у руку, від якої сфера й потрапила в сітку.

Після цього мексиканці обложили штрафний майданчик шведів з усіх боків, однак численні атаки "тріколор" так і не завершились бодай одним взяттям воріт Ольсена. Але, як з'ясувалось по завершенні матчу Південна Корея – Німеччина, команду Осоріо влаштувала й розгромна поразка. Азіати, обігравши німців, подарували мексиканцям путівку в 1/8 фіналу. Швеція виграє групу F, а Мексика виходить в плей-офф з другої сходинки. Фантастична розв'язка!" - розповідає "Футбол24".

КС-2018, Група F, 3 тур

Мексика – Швеція – 0:3

Голи: Аугустінссон, 50, Гранквіст, 60 (пен), Альварес, 74 (автогол)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведи неочікуванно розбили Мексику, але обидві команди вийшли в 1/8

Суперники Швеції та Мексики визначаться сьогодні о 21:00. В квартеті E зіграють Сербія - Бразилія та Швейцарія Коста-Ріка. Три команди ще мають непогані шанси на вихід, але не костариканці, в них вже шансів немає. Переможець цієї групи зіграє з Мексикою, а команда, яка посяде друге місце зіграє проти Швеції. Gazeta.ua проведе онлайн трансляції всіх поєдинків.

Зараз ви читаєте новину «Шведи розгромили Мексику та зайняли перше місце в групі: відеоогляд матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути