неділя, 23 квітня 2017 13:57

Свастика, Гітлер і файєри: як ультрас "Динамо" і "Шахтаря" шокували делегата УЄФА
7

Після заворушень на матчі "Динамо" - "Шахтар", в УЄФА тепер задумаються, чи можливе проведення фіналу Ліги чемпіонів в 2018 році на "Олімпійському" в Києві.

Про це пише у своєму блозі на "УП" журналіст Олексій Братущак.

"Зображення Гітлера у донецьких ультрас, свастика - у киян. Кидання фаєрів в людей фанатами обох команд. Бійки та заворушення на стадіоні. Все це Інспектор УЄФА побачив на матчі "Динамо" - "Шахтар".

  Свастика в ультрас “Динамо”
Свастика в ультрас “Динамо”

Європеєць приїжджав, щоб перевірити готовність Києва до проведення фінального матчу Ліги чемпіонів-2018. До цього матчу готувалися всі: футболісти обох команд, вболівальники, правоохоронці, місцева влада, європейські футбольні функціонери. Найкраще вийшло у фанатів", - пише він.

  Свастика в ультрас “Динамо”
Свастика в ультрас “Динамо”
  Футболка з Гітлером у фаната “Шахтаря”
Футболка з Гітлером у фаната “Шахтаря”
  Футболка з Гітлером у фаната “Шахтаря”
Футболка з Гітлером у фаната “Шахтаря”

Як зазначає Братущак, на матчі були посилені заходи безпеки. Стежили за порядком 1140 співробітників поліції. На стадіон забороняли проносити рюкзаки. Їх можна було залишити в "камерах" на вході. Як "камери" використовувалися автобуси.

  Камери схову
Камери схову

Незважаючи на посилені заходи безпеки, фанатам вдалося пронести свою "зброю" в достатній кількості.

  Атрибутика ультрас “Динамо”
Атрибутика ультрас “Динамо”
  Пірошоу від ультрас “Динамо”
Пірошоу від ультрас “Динамо”

Під час матчу було кілька випадків, коли фаєри кидали в людей. Один такий інцидент влаштували ультрас "Шахтаря". Зі свого гостьового нижнього сектора вони кинули фаєр на верхній. Отримали його назад і знову кинули. А після цього влаштували бійку.

Подібний випадок стався і на протилежному боці стадіону. У верхньому секторі прямо над ультрас "Динамо" один з фанатів кинув палаючий фаєр на нижні ряди.

Братущак сумнівається, що хтось отримає покарання за те, що трапилося.

"На стадіоні постійно повторюють про якесь відеоспостереження, завдяки якому всіх порушників притягнуть до відповідальності. Ну і де? Хто? Коли?

Правоохоронці або зовсім не здатні боротися з порушниками правил і законів на стадіоні. Або є спільна позиція з футбольними функціонерами закривати на це очі. А коли журналісти звертають увагу на подібні інциденти, то футбольні функціонери наввипередки виправдовуються: нічого подібного у нас немає", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболістів закидали мертвими щурами

Він упевнений, що тепер в УЄФА задумаються над доцільністю проведення фіналу Ліги чемпіонів в Києві: "Якщо на "Олімпійський" так легко пронести "зброю фанатів", то чи не зможуть терористи прийти зі своєю зброєю на фінал Ліги чемпіонів-2018?"

Український блогер Олексій Мочанов жорстко розкритикував ультрас після матчу "Динамо" - "Шахтар".

Зараз ви читаєте новину «Свастика, Гітлер і файєри: як ультрас "Динамо" і "Шахтаря" шокували делегата УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути