четвер, 11 листопада 2021 18:49

Суркіси відмовляли володаря Кубка світу не відмовлятися від українського громадянства

Суркіси відмовляли володаря Кубка світу не відмовлятися від українського громадянства

Володар молодіжного Кубка світу 20-річний Георгій Цітаїшвілі розповів, чому відмовився від українського громадянства.

За словами Цітаїшвілі, власники "Динамо" відмовляли його від отримання грузинського паспорта.

"Я хотів це зробити ще до Кубка світу Ю-20. Але через повагу до Ігоря і Григорія Суркісів я цього не зробив. Обговорював з ними це питання, тому що я став би легіонером в "Динамо". Вони сказали, що це неважливо – буду я легіонером чи ні. Сказали, що я ще молодий і мені потрібно дати час, щоб усвідомлено ухвалити рішення. Таким чином вони мене трохи зупинили і дали можливість подумати. Минув час, ми виграли Кубок світу, а потім я отримав травму, коли мав дебютувати за збірну Грузії. Ще тоді я повинен був змінити громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Купив ноутбук. Це була моя найбільша помилка" - воротар "Динамо" та збірної України

Причина такого рішення? Я пишаюся своєю батьківщиною і знаю, що я грузин. Україна – мій другий дім. Досі тримаю руку на серці, коли грає гімн. Це не означає, що я зрадив цю країну. Я грузин із самого початку. Громадянство України я прийняв, щоб грати в Динамо. Тоді в ДЮФЛ не можна було грати легіонерам. Мене запитали, чи є у мене родичі з України. Я сказав, що є по бабусиній лінії, і мене попросили змінити громадянство.

Ще один фактор, який вплинув на моє рішення грати за збірну Грузії – мій дідусь. Він дуже цього хотів. Коли його не стало, я ухвалив остаточне рішення виступати там", – резюмував Цітаішвілі в інтерв'ю каналу "МУХА".

Георгій Цітаїшвілі є одним із найбільших талантів "Динамо". Зараз виступає в оренді за одеський "Чорноморець". У 2021 році отримав грузинське громадянство та почав виступати за національну збірну Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Суркіси відмовляли володаря Кубка світу не відмовлятися від українського громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути