понеділок, 16 грудня 2013 15:48

Суркіс залишив Блохіна - чергова помилка президента "Динамо"

Суркіс залишив Блохіна - чергова помилка президента "Динамо"
Зустріч Суркіса і Блохіна тривала більше двох годин ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Cьогодні президент київського "Динамо" Ігор Суркіс проведе зустріч з головним тренером команди Олегом Блохіним. Після неї визначиться чи збереже наставник свою посаду.

Напередодні зустрічі Ігор Суркіс дав інтерв'ю телеканалу "Футбол 1".

Основні тези такі:

1. Блохін залишиться, якщо матиме здоров'я працювати далі, бо за останній час воно підірване смертю батьків та операцією

2. Поточні результати "Динамо" непогані: друге місце в чемпіонаті України з очевидною перспективою поборотися за "золото", вихід у плей-офф Ліги Європи. Але гра "Динамо" Суркіса не задовольняє, вона має бути кращою. Тому президент не гарантує тренеру збереження посади.

3. Президент готовий витрачати гроші на чергових новачків, але вважає, що в команді перебір виконаців.

"Невдовзі буде фінансовий "фейр-плей", і ми не можемо пачками везти сюди гравців," - наголошує Ігор Михайлович.

4. У Блохіна був захищений перший рік контракту. Тепер Суркіс може його звільнити без компенсації. Але якщо б вона і була, це б не зупинило президента. Примітка: Блохін уклав угоду з "Динамо" торік у вересні. Вона розрахована до літа 2016 року.

"Я купив футболістів на кілька десятків мільйонів доларів. 3-4 мільйони відшкодування Блохіну не стали б проблемою," - підкреслив Суркіс.

5. Якщо "Динамо" виграє Лігу Європи, Суркіс готовий поголити свою голову.

Зі слів Ігоря Михайловича — висновок один: Блохін працюватиме принаймні до літа. Це погана новина для уболівальників "Динамо". Команда перемогла у двох останніх матчах року і покращила турнірні перспективи. Саме ними Суркіс пояснить публіці своє рішення. І воно буде помилковим.

1) якби Суркіс уже зараз привів нового — іноземного - тренера він би за півроку оговтався на новому місці роботи і спробував би з таким складом боротися з "Шахтарем" за чемпіонство 2014/15;

2) це можна робити уже в поточному сезоні — пробувати потіснити "Шахтар" (хоча ясно, що після вильоту з Ліги чемпіонів для "гірників" робитиметься все і навіть більше, аби в Україні свого вони не втратили). І новий тренер матиме не гірші шанси, ніж Блохін, який не здатний вирішити очевидні ігрові проблеми — налагодити гру на "стандартах", дати гравцям принаймні базові знання щодо суперників;

3) в Лізі Європі "Динамо" з Блохіним нічого не "світить" — уже перший опонент, "Валенсія", якщо гратиме серйозно, то реваншується за поразку сезону 2008/09.

P. S. Щойно офіційний сайт "Динамо" підвердив: Блохін залишається на своїй посаді до закінчення сезону 2013/14.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс залишив Блохіна - чергова помилка президента "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути