Ексклюзиви
середа, 20 травня 2009 10:42

Суркіс відпустить Сьоміна навіть без компенсації

Суркіс відпустить Сьоміна навіть без компенсації

Розмови про можливе повернення Юрія Сьоміна в "Локомотив", цього разу вже як головний тренер, а не президент, не припиняються. Якщо раніше президент київського "Динамо" Ігор Суркіс говорив, що відповість відмовою москвичам, у випадку якщо вони виявлять бажання почати переговори з приводу викупу контракту Сьоміна, то тепер він дещо змінив свою точку зору.

- Можу сказати так: якщо Сьомін заявить, що хоче піти, - а окрім "Локомотива", як я розумію, інших варіантів бути не може, - тримати його не буду, - заявив Суркіс. - І вмовляти, не дивлячись на контракт, який діє до 2011 року, теж. Тому що тоді це вже буде робота без душі. Та до того ж у Сьоміна є свої проблеми - а саме питання, пов"язане з акціями "Локомотива", частиною яких він володіє. Можливо, йому пообіцяли повернути їх.

Нагадаємо, Арбітражний суд Москви призначив на 25 травня основне слухання за позовом Юрія Сьоміна до ЗАТ "ФК "Локомотив" і ВАТ "РЖД". Позов обгрунтований неправомірною, на погляд Сьоміна, мінімізацією акцій "Локомотива", які йому належать. Йому належало 15 відсотків, але після випуску на ринок додаткових акцій їх вартість зменшилася. Відзначимо, що навіть пішовши з "Локомотива", Сьомін залишився в раді директорів клубу.

Проте 26 травня у київського "Динамо" запланований матч останнього туру чемпіонату України з "Шахтарем", і присутність Сьоміна на суді в Москві маловірогідна. У російській столиці він провів останні декілька днів.

- Після повернення з Москви Сьомін мені про бажання піти з "Динамо" не говорив, - продовжує Суркіс. - Але якщо "Локомотив" запропонує йому роботу, на яку він погодиться, відпущу без компенсації за розірвання контракту. Так, тоді я встану перед дилемою пошуку нового головного тренера. Але, повірте, для такого клубу, як "Динамо", це не проблема. А зараз у нас все відмінно. У команді прекрасна атмосфера. В середу всі разом вболіватимемо за "Шахтар" у фіналі Кубка УЄФА.

- Розмови про те, що "Локомотив" очолить Сьомін, дещо передчасні, - відзначив у свою чергу президент московського клубу Микола Наумов. - Рішення ще не ухвалене. І яким би воно не було, його потрібно погоджувати з радою директорів, яка на початку червня буде переобрана. Я не виключаю, що на чолі команди залишиться Володимир Мамінов.

При ньому в команді стабілізувалася ситуація, прийшов результат, на обличчях гравців з"явилися усмішки. Хоча я розумію, що Володі важко. Можливо, йому самому хочеться ще посидіти за партою, повчитися. Багато що може прояснитися після найближчих матчів з "Рубіном" і "Спартаком".

За матеріалами "Советский спорт"

Зараз ви читаєте новину «Суркіс відпустить Сьоміна навіть без компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути