субота, 22 травня 2021 10:24

Суркіс порівняв Луческу із Лобановським

Суркіс порівняв Луческу із Лобановським
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Фото: ФК "Динамо"

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс порівняв наставника команди Мірчу Луческу із легендарним Валерієм Лобановським.

За словами Суркіс, румунському тренеру вдалося об єднати не тільки футболістів, але і всіх працівників клубу. Останній раз таке було за часів роботи Лобановського.

"Луческу вдалося зробити те, що вдавалося тільки Лобановському. Йому вдалося об'єднати навколо себе всіх: кухарів, тих, хто прибирає в кімнатах, пере білизну, масажистів - всіх, хто працює на базі. Там працює близько 200 осіб обслуговуючого персоналу. Йому вдалося всіх об'єднати.

Ви запитаєте, яким чином. Дуже просто. Завдання і цілі були поставлені перед командою, і він вважає, що якщо в цій ланці випаде хоч одна людина - з поганим настроєм відпрацює кухар, приберуть ліжко з поганим настроєм - це позначиться на кінцевому результаті. Тому він придумав формулу: ось якщо є преміальні, заохочення йде всім, навіть співробітникам бази. Він об'єднав навколо те, чого не було раніше. Об'єднав навколо себе людей, і вони хворіють сьогодні за результат. Так, і тому, що буде матеріальний стимул для них, але сьогодні в непростий час, погодьтеся, це важливо. І своїм ставленням до людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс розповів, чи повернеться Ярмоленко в "Динамо"

Я кілька разів був на базі, коли обідала команда. Він сидів за столом, десять раз скаже "спасибі" офіціантові, він подякує дівчині, яка змінить йому тарілку, це дуже приємно. Це викликає величезну повагу. Не так, що ти сидиш як пан, тобі поклали салат, а ти робить вигляд, що так належить. Це виховання, мудрість життєва, такі речі не купиш ні за які гроші. Я думаю, що він - господар, сьогодні база - його база. І він веде себе там так, як вважає за потрібне.

Відновлення дуже важливо. Не просто так Мірча після першої гри з "Олімпіком", яку ми грали на стадіоні "Динамо" ... Футболісти почали сідати в свої машини і роз'їжджатися, на що він сказав: "Ні, так більше не буде. Всі сідають в автобус і їдуть на базу на відновлення. Ми разом вечеряємо і їдемо по домівках ". Не пам'ятаю за останній час, крім часів Лобановського, щоб тренер забирав команду на базу" - сказав Суркіс в ефірі "ПРОФУТБОЛ Digital".

Мірча Луческу очолив "Динамо" влітку 2020 року. Його угода із київським клубом діє до літа 2022 року.

У своєму першому сезоні він виграв всі внутрішні титули — чемпіонат, Кубок та Суперкубок. Зміг вийти вивести команду в Лігу чемпіонів та дійти до 1/8 Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс порівняв Луческу із Лобановським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути