Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2011 10:04

Суперліга. Ферро і "Азовмаш" здобули впевнені перемоги

Суперліга. Ферро і "Азовмаш" здобули впевнені перемоги

У четвер, 8 грудня, пройшло два поєдинки української Суперліги.

Чудова гра задньої лінії маріупольців в особі Деніела Юїнга і Ріккі Мінарді вирішила долю матчу між "Азовмашем" і ДніпроАзот, який завершився з рахунком 75-66 на користь господарів. Американський дует діяв яскраво і результативно, здобувши майже 2/3 командних очок.

Відзначимо і дебют в українській Суперлізі новачка левів боснійського центрового Ратко Варди, який свого часу провів в Україні один сезон, і американського захисника Кларенса Джексона, покликаного підсилити задню лінію ДніпроАЗОТу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетбольна Суперліга. БК Київ, "Одеса" і "Донецьк" здобули перемоги

Захопивши ініціативу вже в дебюті поєдинку, "Азовмаш", який через травми знову не дорахувався цілого ряду гравців, виграв першу половину з рахунком 40-29. Протягом другої половини дніпродзержинці, які продовжували робити ставку на свою головну зброю - триочкові кидки (10/26 цілому за гру), здійснили кілька спроб переламати хід гри, проте підопічні Ацо Петровича зуміли втримати здобуту перевагу.

Ріккі Мінарді завершив матч з 25 очками, 8 підбираннями та 4 перехопленнями в активі. Деніел Юінг, який продемонстрував майже ідеальний відсоток кидків з-за дуги і з лінії штрафних, став автором 23 очок і 5 підбирань. 8 очок і 6 підбирань записав на свій рахунок Ігор Зайцев.

Найрезультативнішим гравцем у складі ДніпроАЗОТу став Стенлі Прінгл - на його рахунку 15 очок і 5 передач. Новачок дніпродзержинців Кларенс Джексон відзначився 11 очками, Сергій Горбенко - 9 очками.

В іншому поєдинку дня Ферро-ЗНТУ здобув третю перемогу поспіль.

Джеремі Шаппел провів кращу гру в сезоні, встановивши другий показник Суперліги за кількістю балів рейтингу ефективності, отриманих в одній грі (38).

Джеремі Шаппел провів кращу гру в сезоні, встановивши другий показник Суперліги за кількістю балів рейтингу ефективності, отриманих в одній грі (38), і зробивши вагомий внесок у третю поспіль перемогу Ферро, на цей раз над БК Київ з рахунком 86 -78.

Всюдисущий американець встигав не тільки займатися улюбленою справою, надійно відпрацьовуючи в захисті, але і йшов до особистого рекорду, реалізувавши в результаті 12/15 двоочкових кидків. Таким чином, він повторив досягнення плеймейкера Одеси Віллі Діна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетбольна Суперліга. "Будівельник" дотиснув Ферро-ЗНТУ, "Дніпро" розгромив "Мавп"

Втім, захопити ініціативу у грі, яка в першій чверті проходила на користь Києва, запорізьким баскетболістам вдалося не відразу. Проте вже до великої перерви перевага підопічних Кирила Большакова становила вісім очок. За підсумками третьої чверті вона зросла ще на три пункти - 61-50. До честі Вовків, вони намагалися переломити хід гри, зокрема за хвилину до фінальної сирени Руслан Отверченко скоротив розрив у рахунку до чотирьох пунктів, але шансів розвинути успіх господарі супернику не дали.

Всього на рахунку Джеремі Шаппела 30 очок, 9 підбирань і 5 перехоплень. Ренді Калпеппер підтримав партнера 17 очками і 4 передачами. Річард Гуін відзначився 10 очками та 6 підбираннями. 5 очок і 11 відскоків зібраних на свій рахунок записав Майкл Девіс.

Руслан Отверченко приніс Києву 21 очко, реалізувавши 5/7 триочкових кидків. Маріо Остін став автором 18 очок і 7 підбирань. Деррік Зіммерман був близький до тріпл-дабл - 11 очок + 10 передач + 8 підборів.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. Ферро і "Азовмаш" здобули впевнені перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути