четвер, 11 вересня 2008 17:28

Сумоїст, якого впіймали на вживанні марихуани, подав апеляцію

Російський сумоїст Сослан Гаглоєв, довічно дискваліфікований Асоціацією сумо Японії за куріння марихуани, звернувся до Токійського районного суду.

Спортсмен, що виступав під псевдонімом Ваканохо ("Молодий фенікс") у вищому дивізіоні японського сумо (макууті), визнав винесене йому покарання надмірно суворим.

У вівторок, 9 вересня, Гаглоєв приніс Асоціації сумо Японії і уболівальникам вибачення за те, що трапилося. Він попросив відмінити рішення про довічну дискваліфікацію, проте Гаглоєву відмовили.

Гаглоєв був дискваліфікований після того, як у нього вдома японська поліція виявила марихуану, а також трубку для куріння наркотика. 20-річний Гаглоєв признався в тому, що вживав заборонену речовину.

Після дискваліфікації Гаглоєва Асоціація сумо Японії піддала перевірці всіх борців, що виступають в двох елітних дивізіонах. Аналіз допінг-проб росіян Сослана і Батраза Борадзових показав, що вони вживали марихуану. Обидва спортсмени також були дискваліфіковані довічно. Після їх усунення від змагань росіян в числі лідерів сумо не залишилося.

Скандал з вживанням марихуани провідними сумоїстамі привів до відставки керівника Асоціації сумо Японії Китаноумі. Замість нього організацію очолив Мусасігава, який під ім"ям Міеноумі в 1979 році отримав звання йокодзуна ("великий чемпіон").

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Сумоїст, якого впіймали на вживанні марихуани, подав апеляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути