вівторок, 15 грудня 2009 07:50

Суддя врятував хокеїста, у якого зупинилось серце (ВІДЕО)

Суддя врятував хокеїста, у якого зупинилось серце (ВІДЕО)

У неділю в чемпіонаті другої за престижністю хокейної ліги Швеції Оллсвенська під час матчу між командами "Еребру" і "Бофорс" 26-річний нападаючий Ніклас Ліхоге несподівано знепритомнів у впав на лід.

Арбітр зустрічі Вольмер Едквіст швидко визначив, що у хокеїста відсутній пульс і почав робити йому масаж серця. Лікар команди "Бофорс" одночасно робив Ліхогену штучне дихання. В результаті, хокеїст опритомнів і був негайно відправлений до місцевої лікарні.

"Я відразу зрозумів, що трапилося щось серйозне. Спочатку мені здалося, що у нього щось з плечем - тому що він лежав в неприродній позі, але потім медик "Бофорса" підказав мені, що у хлопця відсутнє дихання. Ми перевернули його, і я почав робити масаж серця, тоді як лікар "Бофорса" почав робити гравцеві штучне дихання рот в рот. Через декілька хвилин у хлопця з"явився пульс і він прийшов до свідомості", - цитує Едквіста Hockey Expressen.

Як виявилось, надати своєчасну допомогу гравцеві Едквісту допомогли медичні курси при лікарні, де він, будучи арбітром-любителем, працював водієм машини швидкої допомоги.

Ліхоген залишиться в лікарні Еребру доти, поки не будуть з"ясовані причини серцевого нападу. Матч між "Еребру" і "Бофорсом", який так і не був відновлений, дограють 20 грудня.

За матеріалами Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «Суддя врятував хокеїста, у якого зупинилось серце (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути