середа, 13 травня 2009 10:24

Суддя матчу "Челсі" - "Барселона" відмовився завершувати кар"єру

Суддя матчу "Челсі" - "Барселона" відмовився завершувати кар"єру

42-річний норвезький рефері Том Хеннінг Евребе, звинувачений гравцями і тренерським штабом "Челсі" в упередженому суддівстві у звітному матчі півфінальну з "Барселоною" (1:1), відмовився завершувати кар"єру.

В інтерв"ю виданню The Guardian - першому з моменту скандального матчу - норвезький суддя підкреслив, що один інцидент, навіть з погрозами для життя, не може перекреслити його любов до футболу.

Люди почали помічати мене на вулиці та показувати пальцем

"Про матч і свою роботу на грі я говорити не буду. Моє завдання - бути макмисально сконцентрованим на найближчих зустрічах, які мені доведеться обслуговувати в Норвегії. Але не можна не відзначити, що після гри в Лондоні люди почали помічати мене на вулиці і показувати пальцем.

Проте я не збираюся йти з футболу. Чому я повинен добровільно відмовитися від гри, до якої я прив"язаний з семирічного віку? Мені допомагає моя друга професія - я ж психолог. Я чудово знаю, як можуть поводитися люди в стресових ситуаціях, тому мені вдається контролювати всі дії.

"Я налаштований судити і далі", - підсумував Евребе.

Нагадаємо, що під час матчу "Челсі" - "Барселона" норвежець не призначив, на думку лондонців і багатьох експертів, чотири очевидні пенальті у ворота каталонців і позбавив команду Гуса Хіддінка місця у фіналі Ліги чемпіонів.

Нагадаємо також, що в 2005 році шведський рефері Андерс Фріск, який обслуговував матч між цими ж командами, якого звинуватили в упередженому на користь іспанців суддівстві і отримав погрози від фанатів лондонського клубу, вважав за краще завершити кар"єру.

За матеріалами livesport.ru

Зараз ви читаєте новину «Суддя матчу "Челсі" - "Барселона" відмовився завершувати кар"єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути