четвер, 07 травня 2009 16:45

Арбітру матчу "Челсі" - "Барселона" погрожують вбивством

Арбітру матчу "Челсі" - "Барселона" погрожують вбивством

Головний арбітр повторного півфінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА між лондонським "Челсі" та іспанською "Барселоною" Том-Хеннінг Евребе залишив Англію під охороною поліції. Необхідність охороняти норвезького суддю була викликана погрозами його життя, які у великій кількості з"явилися в інтернеті.

В ході матчу "Челсі" - "Барселона" Евребе кілька разів не призначив пенальті у ворота іспанського клубу. Гра завершилася з рахунком 1:1, і у фінал Ліги чемпіонів вийшла "Барселона". Після закінчення зустрічі Евребе атакувала група гравців "Челсі", які вказували арбітрові на його помилки. Форвард лондонського клубу Дідьє Дрогба кричав у телекамеру: "Ганьба!" і використовував нецензурну лайку в адресу судді.

Після матчу на різних сайтах в інтернеті з"явилася безліч погроз з боку фанатів, які обіцяли влаштувати полювання за Евребе і вбити його. За розпорядженням лондонської поліції арбітр змінив готель, в якому він зупинився, а потім під охороною таємно залишив Англію. Поліція Осло заявила, що проведе розслідування по факту погроз в інтернеті стосовно Евребе.

Загрози в адресу рефері розміщувалися уболівальниками на сайті Yahoo! у розділі "відповіді", а також в соціальній мережі Facebook, де була створена група "Вбити Тома-Хеннінга Евребе".

УЄФА тимчасово заборонила Евребе спілкуватися з пресою. Про заборону коментувати обставини матчу сам Евребе повідомив журналістів по SMS.

До Дрогба і його партнера по "Челсі" Міхаелю Баллаку можуть бути застосовані дисциплінарні санкції за їхню поведінку в кінці матчу і після гри. За словами представника УЄФА, рішення з цього приводу буде ухвалено після вивчення звіту, представленого суддівською бригадою.

У 2005 році після матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якому також зустрічалися "Челсі" і "Барселона" шведський арбітр Андерс Фріск отримав листи з погрозами розправи над ним і його сім"єю і незабаром ухвалив рішення завершити кар"єру рефері.

За матеріалами lenta.ru, АР, thisislondon

Зараз ви читаєте новину «Арбітру матчу "Челсі" - "Барселона" погрожують вбивством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути